Fobii si frici

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.62

nivel: Liceu

Fobiile pot domina si pot distruge vieti. Chiar si o fobie specifica poate ruiAZna o cariera sau, in cel mai bun caz, optiunile dvs. de vacanta, daca nu puteti zbura sau daca aveti o fobie fata de serpi, de exemplu. O fobie sociala poaAZte face ca o persoana sa adopte strategii incredibil de complicate pentru a evita sa vorbeasca la telefon, iar agorafobia ii poate face literalmente pe oaAZmeni pr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fobii si frici

Fobiile pot domina si pot distruge vieti. Chiar si o fobie specifica poate ruiAZna o cariera sau, in cel mai bun caz, optiunile dvs. de vacanta, daca nu puteti zbura sau daca aveti o fobie fata de serpi, de exemplu. O fobie sociala poaAZte face ca o persoana sa adopte strategii incredibil de complicate pentru a evita sa vorbeasca la telefon, iar agorafobia ii poate face literalmente pe oaAZmeni prizonieri in propria casa. "Am avut pacienti care ani de-a randul nu au fost capabili sa mearga pana la clinica sau chiar sa-mi telefoneze pentru a-mi comunica fobia lor", spune medicul de familie Stephen Amiel.

Cand o fobie va impiedica pe dvs. sau pe cineva apropiat sa duceti o viaAZta normala, apelati la ajutor specializat. Medicul de familie va poate face o trimitere pentru un examen psihologic si tratament: tehnicile comportamenAZtale, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentala sau tratamentul de expuAZnere au dat rezultate bune.
Tratamentul medicamentos, de obicei cu medicamente similare celor foAZlosite in cazul depresiilor, poate fi de asemenea recomandabil. Daca nu puAZteti iesi sa va consulte un medic, nu trebuie ignorata nici posibilitatea unei evaluari la domiciliu.

scapi complet de frica. Fiecare confruntare peste care treceti cu bine in traAZtamentul de expunere trebuie considerata a fi o adevarata victorie, ceea ce va va spori increderea in sine.
Jucati jocuri ale mintii. "Atunci cand simtiti ca frica pune stapanire pe dvs., faceti o actiune simpla, precum numaratul invers din 3 in 3, incepand de la 1000, cititul unei carti, vorbitul cu voce tare sau cateva exercitii de respiraAZtie profunda", recomanda dr. Zane.

"Cand sunteti angajat intr-o actiune usor de facut in momentul respectiv, reduceti implicarea in gandurile si imaginiAZle generatoare de frica. Corpul se linisteste si nu va mai pierdeti controlul."
Masurati-va frica. Clasificati-va frica pe o scara de la O la 10, sugereaza dr. Zane. Veti descoperi ca severitatea fricii dvs. nu este constanta, ca ea poate creste si descreste. Notati-va gandurile si activitatile care o fac sa creasca si sa descreasca. Daca stiti ce declanseaza, ce creste si ce descreste frica, veti putea invata sa o controlati.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.