Fluxul informational intr-o firma

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.36

nivel: Liceu

Inca din cele mai vechi timpuri, omul, chiar fara sa stie, era preocupat de acest domeniu - economia. Omul avea nevoie, pentru a trai, de o serie de elemente indispensabile, cum ar fi apa, hrana, arme pentru a se apara de animale; odata cu evolutia lui, au crescut si necesitatile, pe langa cele vechi au aparut si altele : haine, mijloace de transport, unelte, etc.

Astfel apare conc[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fluxul informational intr-o firma

Inca din cele mai vechi timpuri, omul, chiar fara sa stie, era preocupat de acest domeniu - economia. Omul avea nevoie, pentru a trai, de o serie de elemente indispensabile, cum ar fi apa, hrana, arme pentru a se apara de animale; odata cu evolutia lui, au crescut si necesitatile, pe langa cele vechi au aparut si altele : haine, mijloace de transport, unelte, etc.

Astfel apare conceptul de interes economic.Pentru a satisfane anumite nevoi, este necesar sa se consume anumite bunuri, anumite resurse. Totalitatea elementelor utilizate la producerea de noi bunuri necesare poarta numele de resurse economice. Aceste resurse sunt limitate, deci trebuie gestionate corespunzator, in vederea satisfacerii prioritare a nevoilor cele mai stingente.

Astfel apare problema economica generala care reprezinta munca depusa de om in vederea alegerii si folosirii resurselor pentru a-si satisface cat mai bine nevoile.Activitatea desfasurata de om pentru gasirea si prelucrarea resurselor economice se numeste activitate economica..
Acesta lege se regaseste si in zilele noastre, in sensul ca omul, munceste pentru a-si procura cele necesare traiului. Cu cat castiga mai mult, cu atat cresc si nevoile acestuia.

In cazul intreprinderilor , acestea desfasoara o activitate de productie, veniturile obtinute din valorificarea acestora permitand acesteia continuarea activitatii si chiar a dezvoltarii. Aici, nevoile sunt cele de a ramane in competitie pe piata, iar resursele sunt constituite din materia prima folosita, forta de munca, mijloacele de productie, etc.

Criteriul satisfacerii nevoilor in cazul unei intreprinderi se transforma in telul urmarit de aceasta - obtinerea de profit maxim.
Pentru realizarea acestei dorinte, unitatile economice trebuie sa-si perfectioneze continuu activitatea. Utilizarea tehnicii de calcul, mareste considerabil eficienta economica.. Unul dintre mijloacele prin care activitatea economica este automatizata este dat de sistemele informatice de gestiune economica.

In cadrul unitatilor economice sunt o multitudine de activitati ce pot fi supuse informatizarii. Acestea pot fi impartite in grupe, in functie de compartimentele in care se desfasoara, numite subsisteme ale sistemului informational.Spre exemplu, firma in care lucrez se ocupa cu vanzarea de laptop-uri prin telefon. Denumirea firmei este S.C. ES ONE CLASSE CENTER S.R.L. si se afla in colaborare cu o firma de telefonie fixa din Italia , Impresa Semplice Telecom Italia, care detine peste 70% din reteaua de telefonie fixa din tara de origine.

Sistemul informational al firmei cuprinde trei sisteme corelate intre ele: sistemul decizional, sistemul informational si sistemul operational. Sistemul decisional cuprinde furnizarea de noi numere telefonice si numarul de contracte care trebuie realizate pe acele numere.Aceste informatii ajung in sistemul informational unde sunt procesate de tehnicul firmei si de team lider.

De acolo sunt transmise la fiecare operator pe calculator prin retea. Informatiile sunt prelucrate de fiecare operator in vederea incheierii contractelor care odata incheiate ajung la tehnic pentru verificarea calitatii acestora. De la tehnic,datele se reintorc la team lider care le transmite prin retea la sediul central din Italia, mai exact in sistemul decizional totul fiind un ciclu constant de circulatie a informatiei,ciclu observabil si in organigrama firmei
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.