Fluviul Gange

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.60

nivel: Liceu

Din Devprayag pana la Golful Bengal si in vasta delta cunoscuta sub numele de Sanderban, Gange are o lungime de 2510 km2 ,un bazin de 1 060 000km2 si un debit de apa mediu de 14 000m3/s ,maxima ridicandu-se pana la 50 000m3/s.

Fluviul trece si da viata in acelasi timp celor mai populate orase ale Indiei, incluzand si Kanpur (2 mil.), Allahabad, Varanasi, Patna, Calcutta (14[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fluviul Gange

Din Devprayag pana la Golful Bengal si in vasta delta cunoscuta sub numele de Sanderban, Gange are o lungime de 2510 km2 ,un bazin de 1 060 000km2 si un debit de apa mediu de 14 000m3/s ,maxima ridicandu-se pana la 50 000m3/s.

Fluviul trece si da viata in acelasi timp celor mai populate orase ale Indiei, incluzand si Kanpur (2 mil.), Allahabad, Varanasi, Patna, Calcutta (14 mil.). Iesit din regiunea muntilor si dupa ce primeste apele a numeroase raulete, Gangele intra prin poarta Hardwalului in campie; de aici el devine un fluviu pe deplin format, ce prezinta carecter torential,pe al carui curs urca numeroase ambarcatiuni de mic tonaj chiar pana la aceasta poarta, cu toate ca mari cantitati de apa sunt distribuite intr-o imensa retea de canale de irigatie.

Unit cu apele raului Djemna, Gangele scalda ultimele povarnisuri ale Muntilor Vindhia, in apropiere de Allahabad, de unde se abate spre nord-est ;dupa ce trece de orasul Benares se indreapta spre est, traversand colinele Radjmahal. De aici fluviul se orienteaza spre sud, impartindu-si apele in mai multe brate care cuprind intre ele o mare delta (7700 km2).

Regiunea de sud a deltei Gangelui este un tinut nedefinit. Prin vegetatia pe care o acopera, ea apartine continentului ; dar prin apele care o inunda in intregime in timpul furtunilor apartine marii sau oceanului. Acest complex de apa si uscat este cunoscut sub numele de Sanderban , ceea ce inseamna 'Padurea Rosie'.

Sanderbanul este un adevarat labirint de canale , rauri, insule care se ramifica la infinit, unele dintre ele fiind acoperite de paduri prin care se ascund animalele salbatice. Aici, in depresiunile mlastinoase isi are originea temuta 'febra a Bengalului' sau 'febra junglei' si holera , care fac in fiecare an numeroase victime in India.

Delta acopera o suprafata de 60 000 km2 , iar cursurile raurilor din delta sunt largi si active, aducand o mare cantitate de apa. Ploile din perioada Iunie- Octombrie sunt cauza inundatiilor ce au loc in regiunea deltei din Bangladesh,lasand satele izolate. Turba gasita in delta este folosita ca fertilizator si combustibil.

Cantitatea de apa depinde de ploile aduse de muson in perioada Iulie-Octombrie si de zapada topita din Himalaya din perioada Aprilie- Iunie. In delta se formeaza, deasemenea si puternice furtuni ciclonice inainte si dupa sezonul musonic, ce pot fidevastatoare.

In Noiembrie 1970 , de exemplu, au fost ucisi in jur de 200 000- 500 000 de oameni in asemenea furtuni. In delta se formeaza, deasemenea si puternice furtuni ciclonice inainte si dupa sezonul musonic, ce pot fi devastatoare.In Noiembrie 1970 , de exemplu, au fost ucisi in jur de 200 000- 500 000 de oameni in asemenea furtuni.

In trecut, delta era acoperita de paduri dense si populata de numeroase animale salbatice, dar astazi a devenit intens cultivata , iar animalele salbatice au disparut. Tigrul Royal din Bengal inca este prezent si ucide in Sundeban in jur de 30 de oameni anual. Exista, totusi cantitati mari de peste ce reprezinta o parte importanta din hrana localnicilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.