Fluorul

1x punct

categorie: Chimie

nota: 9.83

nivel: Gimnaziu

Lipsa lui din alimentatie provoca carii dentare .Principala sursa de fluor este apa potabila care de cele mai multe ori e fluorizata pana la concentratia de 1 mg/litru. Si in alimente se gaseste fluor in diferite proportii : ceai 3.2 mg/100g , sardine 1.1 mg/100g , somon 0.6mg/100g , pui , cascaval si soia 0.1mg/100g . Consumul frecvent de ceai din unele tari asigura un aport zilnic de 0.4-0.9 [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fluorul

Lipsa lui din alimentatie provoca carii dentare .Principala sursa de fluor este apa potabila care de cele mai multe ori e fluorizata pana la concentratia de 1 mg/litru. Si in alimente se gaseste fluor in diferite proportii : ceai 3.2 mg/100g , sardine 1.1 mg/100g , somon 0.6mg/100g , pui , cascaval si soia 0.1mg/100g . Consumul frecvent de ceai din unele tari asigura un aport zilnic de 0.4-0.9 mg fluor important in protectia dintilor fata de agentii cariogeni .

Prima intoxicatie cu fluor in mediul industrial a fost observata in 1931 de Fleming urmata de lucrarile lui Gudgonson si Rholm asupra unor muncitori din industria criolitului. Fluoroza endemica data de excesul de fluor din apa potabila a fost observata inca de la inceputul secolului XX in zone ca Sahara , Maroc , America de Sud , Colorado .
Majoritatea intoxicatiilor au loc nu cu fluor ci cu ionul fluorura deoarece fluorul ca atare are putine intrebuintari iar in prezenta apei trece in acid fluorhidric.

Intoxicatiile pot fi de natura profesionala sau accidentale in industria chimica la prepararea acidului fluorhidric si a compusilor cu fluor,in industria aluminiului la prepararea acestuia pe cale electrolitica din criolit , la obtinerea beriliului pur , fabricarea cimentului .Simptomatologia consta in:
-manifestari cutanate apar chiar si la solutii foarte diluate de acid fluorhidric si constau in arsuri dupa cateva ore de latenta , eritem foarte dureros , ulceratii

-la nivel pulmonar in urma inhalarii fluorului gazos sau a vaporilor de acid pot apare intoxicatii acute cu iritare pana la necroza urmate de constrictie toracica si sufocare. Intoxicatia cronica duce la perforarea septului nazal , gingiilor si faringelui , bronsita astmatiforma si fibroza pulmonara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.