Fluidizarea frontierelor, instrainarea oamenilor

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.50

nivel: Facultate

In toamna anului 1986 este incorporat in armata. In 1987 se angajeaza la fabrica "Textila Bucegi", din Pucioasa, unde lucra si mama lui. Pe 21 septembrie 1991 se casatoreste cu o tanara contabila, Marian Florentina, iar numai peste un an apare rodul iubirii lor, o fetita pe nume Andreea-Iuliana (una dintre realizatoarele acestei lucrari). Din pacate, imediat dupa nasterea fetitei, Florentina s-a i[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fluidizarea frontierelor, instrainarea oamenilor

In toamna anului 1986 este incorporat in armata. In 1987 se angajeaza la fabrica "Textila Bucegi", din Pucioasa, unde lucra si mama lui. Pe 21 septembrie 1991 se casatoreste cu o tanara contabila, Marian Florentina, iar numai peste un an apare rodul iubirii lor, o fetita pe nume Andreea-Iuliana (una dintre realizatoarele acestei lucrari). Din pacate, imediat dupa nasterea fetitei, Florentina s-a imbolnavit de o forma mai grava de psihoza de lactatie, aceasta boala punand capat carierei de contabila si condamnand-o la pensionare pe caz de boala.

Vazandu-se nevoit sa intretina singur familia, Iulian incerca sa gaseasca o cale de rezolvare a tuturor problemelor; la inceput totul era mai usor fiindca erau tineri, dar pe masura ce fetita lor crestea, cresteau si nevoile. Inca din anul 2000, Iulian s-a gandit ca plecarea in strainatate ar reprezenta salvarea familiei (deoarece certurile provocate de neajunsuri aveau loc zilnic), asa ca participa la diferite interviuri pentru obtinerea unui loc de munca.

Acum patru ani, in februarie 2003, tanarul Ilie Iulian, dupa multe incercari si examene, a reusit sa obtina un contract in strainatate, prin intermediul firmei "Esramal International SRL" din Brasov. Avea acum oportunitatea de a-si intretine familia si de a-i oferi fiicei sale de numai unsprezece ani un viitor stabil. Nu sunt obisnuit sa obtin ceva fara sa depun efort. Intotdeauna a trebuit sa muncesc pentru ce mi-am dorit. Nimic nu pica din cer si recunosc ca am fost fericit cand am primit acest contract, cu toate ca imi era greu sa ma despart de familia mea pentru o perioada indelungata (cinci ani), dar asta era singura solutie.

Daca ramaneam in tara nu imi puteam intretine familia cu modestul salariu pe care il primeam la fabrica de textile "Bucegi">> spune el, acum (08.09.2007), dupa patru ani cand vine pentru a doua oara in concediu. Teama de necunoscut si usoara senzatie de greata pe care a simtit-o prima data cand a calatorit cu avionul nu le poate uita niciodata. Privind prin geamurile ovale ale avionului lasa in urma pamantul natal, persoanele dragi din viata sa, incercand sa inabuseasca toate sentimentele ce il incercau in acele momente, adanc in fiinta lui. Avea un singur scop: ASa castig bani pentru a ma intoarce, pentru a-mi intretine familia. De acum sunt singur printre straini!
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.