Floarea tacerii - eseu

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Liceu

El a fost pentru mine, lamurirea, mai bine zis "definita" notiunii de prieten, atunci cand eu si el, doar ne straduiam sa aratam, ca si noi stim doua trei cuvinte in limba romana. De asemenea, aceasta dedicatie e si pentru varul meu Florin, cel care fara sa si dea seama, mi a deschis "pofta" pentru creatie, "pofta" de a scrie. Asta se intampla cu foarte mult timp in urma. Insa eu nu am uitat acest[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Floarea tacerii - eseu

El a fost pentru mine, lamurirea, mai bine zis "definita" notiunii de prieten, atunci cand eu si el, doar ne straduiam sa aratam, ca si noi stim doua trei cuvinte in limba romana. De asemenea, aceasta dedicatie e si pentru varul meu Florin, cel care fara sa si dea seama, mi a deschis "pofta" pentru creatie, "pofta" de a scrie. Asta se intampla cu foarte mult timp in urma. Insa eu nu am uitat acest lucru. De aceea am doar doua cuvinte de spus: Multumesc, Florine!

As fi cel mai ticalos om de pe lume, daca nu as numi o aici, printre cei care imi sunt dragi si care m au ajutat in viata, m au format, pe doamna profesoara Cornelia Vlad, cea care, de a lungul a patru clase de gimnaziu, m a facut sa indragesc limba si literatura romana.
Nu in ultimul rand, tin sa mentionez, ca acest eseu contine o particica din realitatile dezvaluite mie de o persoana, pe care chiar daca nu o cunosc personal si care nu m a ajutat direct, a facut o indirect, prin cartile sale si pentru acest lucru o stimez si o respect. Din partea mea, o simpla, dar sincera dedicatie, domnului Pavel Corut.

Ar fi mult mai multa lume careia as vrea sa-i multumesc, insa as risca sa uit pe cineva pe dinafara. De aceea ma opresc cu dedicatiile aici, incheind cu o simpla urare:Va intrebati daca am dreptate sau nu? Nu are rost sa va chinuiti in gasirea unui raspuns cat mai complex si mai divagat de la subiect. Aceste raspunsuri au inceput, de ceva timp, sa le mai inghita doar omul fara o judecata logica si sanatoasa, omul care doreste sa traiasca in minciuna, daca se traieste bine. Va spun sigur si cu mana pe inima: vremea adevarului a venit!

E timpul ca toate adevarurile, care nu se spun din motive fantasmagorice, cum ar fi "afecteaza siguranta nationala", "deranjeaza pe cei sus pusi" sau "aduc atingere demnitatii unei anumite persoane", sa fie rostite public, ori cat de crude ar fi. La ce ma refer eu acum?
Ma refer la toate adevarurile legate de "demnitarii" tarii noastre. Nu toti; doar cei care au savarsit fapte condamnabile, care nu si fac munca asa cum trebuie si care au dobandit averi imense, nejustificabile juridic.

Ma refer la scopurile urmarite de mai marii acestei planete, care doresc slabirea Romaniei din punct de vedere economic, politic, cultural si social, pentru a crea o tara usor de subjugat economic si ideologic. Scopurile nu sunt declarate, dar rezulta din diferite actiuni. Unele vor fi prezentate in cele ce urmeaza. Asa i ca ii cunoasteti pe cei care au inrobit tara in datorii? Direct, cei care au fost la putere pana in 1996 si in continuare, cei de acum.

Indirect, organismele financiare, care au finantat Romania cu sumele cerute, dar care la "bunul lor sfat" au fost investite in proiecte si afaceri, care nu aduceau nici un profit real tarii. Rezultatul? Imi pare rau sa va spun, dar il aveti in fata. O tara in care economia e gata gata sa se prabuseasca, urmandu i apoi restul tarii cu toate lucrurile adiacente ei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.