Fitoterapia in cazul afectiunilor pancreasului si ficatului

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.79

nivel: Facultate

In cazul pancreatitelor cronice, ca mijloc de tratament impotriva recidivelor pot fi folosite amestecurile de plante de mai jos.
- Se amesteca seminte de marar, frunze de menta - cite trei parti, fructe de paducel, flori de siminoc - cite doua parti, flori de musetel - o parte. 5 grame din acest amestec se pun intr-un pahar de apa fierbinte, se tin la baie de aburi 30 de minute, apoi se las[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fitoterapia in cazul afectiunilor pancreasului si ficatului

In cazul pancreatitelor cronice, ca mijloc de tratament impotriva recidivelor pot fi folosite amestecurile de plante de mai jos.
- Se amesteca seminte de marar, frunze de menta - cite trei parti, fructe de paducel, flori de siminoc - cite doua parti, flori de musetel - o parte. 5 grame din acest amestec se pun intr-un pahar de apa fierbinte, se tin la baie de aburi 30 de minute, apoi se lasa la infuzat o ora, se strecoara si se beau cite 50 de mililitri de trei ori pe zi, dupa masa.

- Un amestec foarte eficient este si urmatorul: seminte de anason, matase de porumb, radacini de papadie, frunze de coada-calului, sunatoare, trei-frati-patati (in parti egale). 5 grame din acest amestec se pun intr-un pahar de apa fierbinte, se lasa la infuzat 10 minute, apoi se strecoara si se beau cite 200 de mililitri de infuzie de trei ori pe zi, inainte de masa.

- Se amesteca seminte de chimen, frunze de urzica (cite trei parti), radacini de obligeana si valeriana, frunze de coada-soricelului (cite o parte). Se pregateste o infuzie dupa reteta anterioara si se beau cite 100 de mililitri de trei ori pe zi, la o ora dupa de masa.
- Dupa aceeasi reteta se pregateste o infuzie si din urmatorul amestec: frunze de menta si urzica (cite doua parti), scoarta de crusin (doua parti), radacini de valeriana si obligeana (cite o parte).

Se beau cite 50 de mililitri de infuzie de doua ori pe zi, dimineata si seara inainte de masa. In caz de constipatie, durata tratamentului este de cinci-sapte zile.Tot in cazul pancreatitei insotite de constipatie se pregateste o infuzie dupa aceeasi reteta din urmatorul amestec: scoarta de crusin (doua parti), frunze de trifoi si menta, radacini de papadie (cite o parte).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.