Fitotehnia in Republica Moldova

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Fitotehnia ca stiinta agricola are ca obiective de studiu elaborarea de tehnologii moderne de cultivare a plantelor de cimp eficiente economic, ecologic inofensive, care ar asigura productii inalte si de buna calitate.

In linii mari, fitotehnia este disciplina de sinteza, integratoare a cunostintelor mai multor disciplini adiacente, al carei obiectiv principal il constituie captarea[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fitotehnia in Republica Moldova

Fitotehnia ca stiinta agricola are ca obiective de studiu elaborarea de tehnologii moderne de cultivare a plantelor de cimp eficiente economic, ecologic inofensive, care ar asigura productii inalte si de buna calitate.

In linii mari, fitotehnia este disciplina de sinteza, integratoare a cunostintelor mai multor disciplini adiacente, al carei obiectiv principal il constituie captarea cit mai economica a energiei solare (radiante si termice) in fitomasa culturilor de cimp.Aplicarea fitotehniei presupune intelegerea proceselor, estimarea rezultatelor folosirii mijloacelor si elementelor tehnologice prin influenta lor asupra productiei agricole si calitatii ei.

In cadrul stiintelor agricole fitotehnia ocupa locul principal in privinta aportului la cresterea productiei si a mentinerii si sporirii fertilitatii solului, folosirii rationale a terenurilor agricole.
Avind in vedere marea diversitate a conditiilor pedoclimatice, economice si sociale, fitotehnia elaboreaza cele mai moderne si competitive tehnologii de cultivare a plantelor de cimp pentru conditii concrete, cu folosirea tehnicii, soiurilor, hibrizilor, aplicarea cumpatata a chimacalelor, asigurarea unor structuri optime a semanaturilor, ingrijirii la timp si recoltarea culturilor in termeni optimi, conditionarea la timp si calitativa a produsului finit.

Tehnologiile de cultivare asigura productii sporite prin crearea unei suprafete foliare optime, de lunga durata a semanaturilor, majorarea productivitatii fotosintetice, mentinerii in timp a unui nivel inalt de convertire a reactiei fotosintetice active.

Fitotehnia ca stiinta, pentru realizarea obiectivelor sale apeleaza la cunostintele altor disciplini: fiziologia vegetala, agrotehnica, ameliorarea si protectia plantelor, biochimie, mecanizarea agriculturii, fizica, matematica (statistica), meteorologia, ecologia s.a. Ele constituie baza teoretica si aplicativa a elaborarii tehnoligiilor competitive de cultivare a culturilor de cimp prin optimizarea interactiunii factorilor de vegetatie, ceea ce implicit duce la sporirea fotosintezei productive a plantelor.

Cunostintele in domeniul Fitotehniei pot fi aplicate cu succes de catre specialistii complexului agroindustrial al tarii in activitatea lor practica, de catre cercetatorii stiintifici ai institutiilor de profil in elaborarea noilor elemente tehnologice ori tehnologiilor noi, de catre cadrele didactice in procesul de instruire preuniversitara si universitara, de catre fermieri si particularii incadrati in producerea culturilor de cimp.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.