Fisuri si mancarimi anale

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.96

nivel: Liceu

In general, fisurile nu necesita o ingrijire medicala speciala decat daca persisAZta. "Important in cazul fisurilor este sa nu va eschivati de la obligatia de a va j ocupa de ele -- o ulceratie care nu se vindeca poate fi un cancer", spune ! specialistul in obstretica si ginecologie Lewis Townsend. "Daca aveti fisuri care nu se vindeca in decurs de 8 saptamani, prezentati-va la un examen de specia[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fisuri si mancarimi anale

In general, fisurile nu necesita o ingrijire medicala speciala decat daca persisAZta. "Important in cazul fisurilor este sa nu va eschivati de la obligatia de a va j ocupa de ele -- o ulceratie care nu se vindeca poate fi un cancer", spune ! specialistul in obstretica si ginecologie Lewis Townsend. "Daca aveti fisuri care nu se vindeca in decurs de 8 saptamani, prezentati-va la un examen de specialitate."
O scurgere anala sangeranda sau de mucus ar trebui sa fie verificata, spuAZne medicul de familie Stephen Amiel, deoarece ar putea avea drept cauza o stare mai grava, cum ar fi colita, boala diverticulara sau cancerul.

general, fecalele rezultate in urma unei diete saracacioase in fibre, scaune tari ca piatra, se evacueaza greu si sfasie canalul anal, ceea ce poate duce la fisuri anale si hemoroizi.
Solutia? Comutati-va pe o dieta bogata in fibre si lichide, ce va avea ca efect muierea scaunelor. Mancand mai multe fructe, vegetale si cereale si band 6-8 pahare de apa zilnic, va asigurati cele mai eficace remedii si maAZsuri preventive in privinta fisurilor anale, spune dr. Gathright. De indata ce scaunele devin moi si usor evacuabile, fisurile anale ar trebui sa inceapa sa se vindece de la sine.

incercati vaselina. Consumul sporit de fibre va muia scaunul, dar canalul anal poate fi protejat si ungandu-1 inainte de evacuarea colonului, anuntata de spasmul premergator. Putina vaselina introdusa cam la un centimetru adancime in rect faciliteaza scaunului sa treaca fara sa provoace leziune, spune Edmund Leff, specialist in probleme colorectale.Mentineti zona anala curata, uscata si la o temperatura potrivita. Spalati zona anala dimineata si seara, precum si dupa fiecare scaun, va reAZcomanda medicul de familie Stephen Amiel.

Sa nu mai vorbim de faptul ca hartia igienica lasa urme firave, dar foarte iritante, de fecale pe pielea senAZsibila din jurul anusului, indeosebi daca aveti ramasite de piele de la fisuri anterioare sau de la hemoroizi. Hartia igienica umeda sau cremele dermatologice de tipul cremelor hi-dratante au o actiune benefica. Manipulati bland, dar atent curatirea zonei; tamponati, nu frecati, iar daca durerea sau mancarimea este prea suparatoaAZre, folositi un uscator de par pe pozitia "aer rece". Pudra de talc neparfumaAZta reduce transpiratia si frecarea din timpul zilei, spune dr. Amiel.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.