Fiscalitate internationala

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Politica monetara reprezinta ansamblu de actiuni care utilizeaza controlul ofertei de moneda de catre Banca Centrala, ca un instrument de realizare a obiectivelor generale ale politicii economice (cresterea economica, ocuparea fortei de munca, stabilitatea preturilor, echilibrul extern). Politica monetara semnifica recunoasterea posibilitatilor de a actiona prin moneda asupra monedei si deci, renu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fiscalitate internationala

Politica monetara reprezinta ansamblu de actiuni care utilizeaza controlul ofertei de moneda de catre Banca Centrala, ca un instrument de realizare a obiectivelor generale ale politicii economice (cresterea economica, ocuparea fortei de munca, stabilitatea preturilor, echilibrul extern). Politica monetara semnifica recunoasterea posibilitatilor de a actiona prin moneda asupra monedei si deci, renuntarea la conceptul de neutralitate monetara.

Prin politica fiscala se stabilesc volumul si provenienta resurselor de alimentare a fondurilor publice, metodele de prelevare care urmeaza a fi utilizate, obiectivele urmaririi, precum si mijloacele de realizare a acestora. Politica fiscala poate viza atingerea unor scopuri diferite, fie de natura pur fiscala, fie de natura publica, militara, sociala, culturala, etc. De aceea, ea reprezinta o parte componenta a actiunilor economice generale ale statului.

Intre politica economica si cea fiscala sunt relatii stranse, de interdependenta, in sensul ca politica fiscala se implica in rezolvarea cerintelor economiei prin actiunea de interventie a statului in procesele economice, cu ajutorul instrumentelor de care dispune.
Politica bugetara reprezinta expresia alegerilor bugetare realizate de un centru de decizie publica (local, central sau supranational), avand finalitati exclusiv economice si sociale, si implicand utilizarea (instrumentarea) cheltuielilor publice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.