Fisa tabelara a ventilarii - proiectarea instalatiei de ventilare

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Pentru necesarul de aer aspirat trebuie precizat numarul camerelor din care se aspira. Categoriile acestora pot fii completate inca ( de exemplu camera de fumatori cu 40m3/h ). Necesarul de aer aspirat rezulta din valoarea minima prevazuta de norma DIN 1946 pentru aceste camere, din care se aspira aer.Debitul de aer ce se alege ( proiectat ) trebuie astfel dimensionat incat sa acopere necesarul ca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fisa tabelara a ventilarii - proiectarea instalatiei de ventilare

Pentru necesarul de aer aspirat trebuie precizat numarul camerelor din care se aspira. Categoriile acestora pot fii completate inca ( de exemplu camera de fumatori cu 40m3/h ). Necesarul de aer aspirat rezulta din valoarea minima prevazuta de norma DIN 1946 pentru aceste camere, din care se aspira aer.Debitul de aer ce se alege ( proiectat ) trebuie astfel dimensionat incat sa acopere necesarul calculate de aer aspirat ( evacuate din incapere ) si de aer proaspat. Schimbul mediu de aer rezulta, in locuinte normale, prin multiplicarea cu factorul 0.77 , respectiv in caz de utilizare speciala ( cladire de birouri, spatii de seminarii, etc. ) conform calculului anexa.

Schimbul mediu de aer nu trebuie sa fie sub 0.3 h-1 , din motive de confort. Pe de alta parte el nu trebuie sa fie nici prea ridicat pentru ca in perioadele de incalzire aerul incaperii san u devina prea uscat.
In campul galben " debitul de aer proiectat" exista deja o formula prin care se propune o proiectare corespunzatoare. Proiectantul poate abate de la aceasta valoare in cazuri motivate si in acest caz se va introduce noua valoare proictata.La alegerea instalatiei trebuie sa se aiba in vedere modul economic ( rentabil ) de functionare (exploatare ), adica un consum specific redus de curent.

Pentru numarul de schimburi de aer realizat de instalatia de ventilare este valabil:VRLT = volumul incaperrii in care opereaza instalatia de ventilare ( suprafata pardoselii x inaltimea incaperii ).
Corespunzator functionarii ( exploatarii ) dorite a ventilarii ( numarul de ore pe zii necesarul minim sau normal de ventilare, respective cu acoperirea necesarului de varf ) se determina rata schimbului de aer si se introduce in fisa tabelara a ventilarii caldura pentru incalzire.

Daca in fisa tabelara a ventilarii nu se introduce nici o data, se va introduce valoarea standard 0.4 h-1.La o dimensionare corecta a grilelor de transfer intre zonele de refulare a aerului si de evacuare a aerului viciat trebuie sa se tina cont de caderea de presiune ( maxim 1Pa ).In final se calculeaza schimbul prin aerul de infiltratie ca urmare a neetanseitatilor conform normei DIN EN 832. Acesta se determina la instalatia de ventilare echilibrata si cu recuperarea caldurii cu:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.