Firimiturile unor zile

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

E dureros sa te dezbraci de o prietenie. Mai ales cand tu insuti o doresti. Nu as vrea niciodata sa ma dezlipesc de haine, dar timpul purtarii isi spune cuvantul, desi cand le cumperi se promite un termen de valabilitate infinit. Ma atasez de o persoana repede cand ii cunosc viata (imi place sa cunosc vieti iar secretele fiind barierele acestei cunoasteri, le urasc; rar respect poarta unui secret;[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Firimiturile unor zile

E dureros sa te dezbraci de o prietenie. Mai ales cand tu insuti o doresti. Nu as vrea niciodata sa ma dezlipesc de haine, dar timpul purtarii isi spune cuvantul, desi cand le cumperi se promite un termen de valabilitate infinit. Ma atasez de o persoana repede cand ii cunosc viata (imi place sa cunosc vieti iar secretele fiind barierele acestei cunoasteri, le urasc; rar respect poarta unui secret; fac ceva si o deschid; problema e ca uit s-o inchid si intra si altcineva si...cine e de vina?)

Daca s-ar inventa o vitrina in care s-ar afisa toate tragediile, fiecare s-ar intoarce la raftul lui umil. Si eu m-am intors. Poate maine iti povestesc de acest raft. Daca MAINE ar fi o persoana, aproape toata lumea ar fugi de ea. Pe cand cineva a facut-o zi si are o forta ce te face sa nu o eviti. Sau daca "maine" ar detine plural, acela ar fi "maini"? Cate "maini" ma vor strange in necunoscut, cate ma vor mangaia?

Imi pare rau ca dezvelesc de somn cuvintele, dar daca eu am aceeasi soarta... aud atatea voci incat simt nevoia sa le ard in pagini. Imi construiesc o viata fara sa-i cunosc planul. Cine mi-l detine? Am in fata o constructie ce tinde sa ajunga spre inca impalpabilul Inalt. O viata de alcatuit. Eram in spital si am intrebat o asistenta daca are credinta in Dumnezeu: "cand vad copiii mici scancind in spital, nu inteleg si nu cred ca ar exista cineva care sa ii lase sa sufere".

Ma imprieteneam cu asistentele, probabil din pricina maturitatii cu care am fost investita in locul copilariei. Vorbeam in engleza cu ele,dar puteam descifra destule. Nu pot uita acea perioada ce mi-a lasat urme taioase pe piele si in minte. Si nu vreau sa uit. Daca nu urmam acest drum, nu as fi ajuns aici, nu as fi cunoscut acelasi trup al Acumului. Desi inca nu am strans mana implinirii, sunt multumita.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.