Finantele intreprinderii

7x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 10.00

nivel: Facultate

Elementele de pasiv sunt structurate dupa gradul crescator de exigibilitate (insusirea lor de a deveni scadente la un anumit termen). Astfel, se vor inscrie mai intai capitalurile proprii, provenite de la asociati, apoi cele din reinvestiri ale acumularilor anterioare (rezerve, profit nerepartizat) cat si din surse publice (subventii, provizioane reglementate si alte fonduri). Practic aceste resur[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Finantele intreprinderii

Elementele de pasiv sunt structurate dupa gradul crescator de exigibilitate (insusirea lor de a deveni scadente la un anumit termen). Astfel, se vor inscrie mai intai capitalurile proprii, provenite de la asociati, apoi cele din reinvestiri ale acumularilor anterioare (rezerve, profit nerepartizat) cat si din surse publice (subventii, provizioane reglementate si alte fonduri). Practic aceste resurse nu au o anumita scadenta, deci nu sunt exigibile (decat in situatii extreme, de faliment) si de aceea se mai numesc si resurse permanente sau capitaluri permanente.

Datoriile pe termen lung inscrise in categoria resurselor permanente sunt imprumuturile pe termen lung si mediu cu scadenta mai indepartata (mai mare de 1 an). Datoriile pe termen scurt regrupeaza ansamblul datoriilor cu scadenta mai mica de un an numite si resurse temporare.
Capitalurile permanente se determina pornind de la capitalul propriu si datoriile financiare pe termen mediu si lung din bilantul contabil, care sunt modificate prin:

Analiza pe orizontala a bilantului pune in evidenta modul in care se realizeaza principalele echilibre pe termen scurt si pe termen lung ale intreprinderii sau grupului de intreprinderi, cum ar fi: situatia neta, fondul de rulment, necesarul de fond de rulment, trezoreria.
Analiza bilantului financiar, are meritul de a pune in evidenta riscul de insolvabilitate al intreprinderii. Aceasta consta in incapacitatea intreprinderii de a-si onora angajamentele fata de terti.
Pentru evaluarea riscului de insolvabilitate, analiza patrimoniala studiaza, in vederea confruntarii, gradul de exigibilitate al elementelor de pasiv si cel de lichiditate al elementelor de activ.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.