Finantarea unei investitii pe termen lung

5x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 9.97

nivel: Facultate

Discutiile initiale - care mai sunt numite discutii ce preceda angajamentul ferm (preunderwriting conferences) - servesc la stabilirea sumei a carei atragere este urmarita, a tipului titlurilor si a altor caracteristici specifice emisiunii. Importanta acestei faze deriva din foarte buna cunoastere a pietei de capital pe care o are BI si care ii permita sa evalueaze in ce masura piata poate satisfa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Finantarea unei investitii pe termen lung

Discutiile initiale - care mai sunt numite discutii ce preceda angajamentul ferm (preunderwriting conferences) - servesc la stabilirea sumei a carei atragere este urmarita, a tipului titlurilor si a altor caracteristici specifice emisiunii. Importanta acestei faze deriva din foarte buna cunoastere a pietei de capital pe care o are BI si care ii permita sa evalueaze in ce masura piata poate satisface respectiva cerere de fonduri.

In cazul unei emisiuni de obligatiuni, la aceasta faza, BI poate oferi o aproximare destul de exacta a ratei dobanzii si pretului la care se va face emisiunea. In cazul emisiunii de actiuni, BI va aproxima in cadrul acestei faze numarul de actiuni care vor fi emise, pretul pe actiune, comisionele de intermediere (underwrites' fees) precum si alte conditii specifice emisiunii.

Analiza firmei emitente
In cazul in care discutiile initiale au o evolutie favorabila si se ajunge la hotararea ca se face emisiune, BI va incepe analiza situatiei firmei emitente si va evalua titlul pe care aceasta doreste sa-l vanda pe piata.Aceasta faza are doua scopuri:primul urmareste mentinerea bunei reputatii a BI pe piata, prin asigurarea ca titlurile emise nu vor dezamagi asteptarile investitorilor al doilea urmareste culegerea de informatii care vor fi utile in momentul inregistrarii actiunilor ca Comisia Valorilor Mobiliare.

Aceasta faza implica o serie de specialisti, inclusiv contabili autorizati, care verifica contabilitatea firmei si pregatesc documentele financiare necesare. Avocatii analizeaza aspectele legale ale emisiunii si pregaresc documentele aferente. In cazul in care prin emisiune se urmareste finantarea unui proiect industrial sunt angajati ingineri care sa analizeze si sa se exprime asupra fezabilitatii proiectului. Proiectele care vizeaza resursele minerale vor fi analizate de geologi care au sarcina de a aprecia in ce masura scopurile propuse pot fi atinse. BI va analiza conditiile financiare, rezultatele exploatarii si oportunitatile viitoare ale firmei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.