Finantarea internationala a proiectelor de investitii

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.78

nivel: Facultate

O astfel de decizie este bazata pe mai multe considerente: "sistemul valoric"(valoarea in timp a banilor), contextul economic al proiectului, perspectiva investitorilor, modalitatile de finantare, riscuri, caracterul de previziune al fluxurilor de intrare si iesire, contabilizarea performantei., precum si pe diverse comparatii cu oportunitati investitionale alternative in functie de resursele dis[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Finantarea internationala a proiectelor de investitii

O astfel de decizie este bazata pe mai multe considerente: "sistemul valoric"(valoarea in timp a banilor), contextul economic al proiectului, perspectiva investitorilor, modalitatile de finantare, riscuri, caracterul de previziune al fluxurilor de intrare si iesire, contabilizarea performantei., precum si pe diverse comparatii cu oportunitati investitionale alternative in functie de resursele disponibile comparatii numite generic costul de oportunitate al investitei.

14.1. Ce reprezinta finantarea proiectelor de investitii ("Project Finance") ?Finantarea proiectelor de investitii (Project Finance - PF) reprezinta o tehnica de sine statatoare de finantare a proiectelor intensive in capital, concept adeseori confundat cu finantarea oricarui proiect de investitii. In esenta, finantarea proiectelor de investitii poate fi definit ca finantarea unui proiect de investitii de capital, separabil din punct de vedere economic si legal, in care fluxurile de numerar rezultate din proiect reprezinta sursa de fonduri pentru plata serviciului datoriei si a celor care au investit capital in actiunile proiectului;

datoriile proiectului nu apar in bilantul firmei sponsor si astfel nu ii afecteaza capacitatea de indatorare, iar creditorii au posibilitati limitate (sau nule) de regres impotriva actionarilor in caz de imposibilitate de plata. finantarea proiectelor de investitii poate fi definit si negativ, prin ceea ce nu este: finantarea proiectelor de investitii nu este o forma de finantare a unui proiect ce nu poate fi finantat pe baze conventionale, ce nu poate realiza plata serviciului datoriei si un ROE ("return on equity") acceptabil pentru actionari.

Finantarea proiectelor de investitii poate fi definita si ca mecanismul complex de obtinere de fonduri pentru finantarea unui proiect de investitii de capital, separat din punct de vedere economic, unde furnizorii de fonduri analizeaza in principal fluxurile de numerar generate de proiect ca sursa pentru recuperarea creditelor acordate si plata dobanzilor sau pentru remunerarea capitalului cu care au participat la capitalul social al companiei de proiect. Termenele pe care sunt contractate imprumuturile precum si durata actiunilor sunt in functie de caracteristicile preconizate pentru fluxurile de numerar.

Garantia rambursarii imprumuturilor contractate se bazeaza, cel putin partial pe profitabilitatea proiectului si valoarea colaterala a activelor implicate. Desi finantarea proiectelor de investitii are anumite trasaturi comune, finantarea pe baza proiectului impune in mod necesar adaptarea pachetului modalitatilor de finantare la particularitatile fiecarui proiect. Activele care au fost finantate in decursul timpului pe baza de proiecte includ conducte, docuri portuare, mine etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.