Finantarea in turism

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Monedele straine in forma efectiva (numerar) continua sa joace un rol important, mai ales pentru facilitarea circulatiei turistice. Turistii aflati intr-o tara straina au nevoie de numerar pentru a-si plati serviciile consumate sau pentru efectuarea unor cheltuieli marunte (distractii, suveniruri etc.) Acesti bani reintra apoi, prin intermediul comerciantilor sau caselor de schimb, in posesia banc[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Finantarea in turism

Monedele straine in forma efectiva (numerar) continua sa joace un rol important, mai ales pentru facilitarea circulatiei turistice. Turistii aflati intr-o tara straina au nevoie de numerar pentru a-si plati serviciile consumate sau pentru efectuarea unor cheltuieli marunte (distractii, suveniruri etc.) Acesti bani reintra apoi, prin intermediul comerciantilor sau caselor de schimb, in posesia bancilor. Fenomenul este vizibil mai ales in zonele de frontiera. Chiar si in tari cu moneda neconvertibila, bancile situate in zona "micului trafic de frontiera" colecteaza moneda tarii vecine. Procedand astfel, ele de fapt se crediteaza reciproc.

Utilizarea monedelor in stare efectiva prezinta unele inconveniente (pierdere, furt etc.) si din acest motiv, ele sunt tot mai mult inlocuite cu alte instrumente care indeplinesc aceleasi functii dar au un grad sporit de securitate. Intre acestea, foarte populare sunt cecurile de calatorie. Ele sunt puse in circulatie de catre mari banci si agentii turistice (cum sunt American Express, Thomas Cook s.a.) contra, fie a unei sume pe care solicitantul o achita pe loc, fie a unui disponibil pe care acesta il are la banca respectiva.

Posesorul cecului de calatorie il prezinta bancilor sau agentiilor straine, primind in schimb suma inscrisa pe el, in moneda respectiva, sau la cerere, o suma echivalenta in moneda nationala a institutiei platitoare. Moneda straina "scripturala" se prezinta sub forma unor sume de bani, denominalizate in moneda straina, depuse in conturi la banci, motiv pentru care mai este numita si moneda "de cont".

Prin intermediul operatiunilor de incasari si plati efectuate de banci, banii de cont pot trece in forma efectiva si invers. Totusi, partea covarsitoare a tranzactiilor financiar-monetare se realizeaza in moneda scripturala. Trecerea banilor dintr-un cont in alt cont, in cadrul aceleiasi banci sau intre banci diferite, poarta numele de "transfer bancar" sau "virament".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.