Filosofie si viata

5x puncte

categorie: Filosofie

nota: 9.93

nivel: Liceu

Multi dintre noi prefera sa nu se mai gandeasca la toate aceste aspecte ale vietii. Oamenii devin comozi si prefera sa isi traiasca viata in rutina obisnuita fara sa isi mai puna aceste intrebari care necesita timp de gandire si ani de studiu pentru a consulta parerile tuturor marilor filosofi ai lumii.Majoritatea dintre noi prefera sa lase la o parte aceste intrebari si sunt speriati de existent[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Filosofie si viata

Multi dintre noi prefera sa nu se mai gandeasca la toate aceste aspecte ale vietii. Oamenii devin comozi si prefera sa isi traiasca viata in rutina obisnuita fara sa isi mai puna aceste intrebari care necesita timp de gandire si ani de studiu pentru a consulta parerile tuturor marilor filosofi ai lumii.Majoritatea dintre noi prefera sa lase la o parte aceste intrebari si sunt speriati de existenta lor si de faptul ca un raspuns cert nu exista.

In ceea ce priveste viata ,existenta,scopul nostru pe Pamant,daca acesta exista,totul este relativ si numeroase teorii au iesit la lumina de cand e lumea si pamantul.Fiecare are o teorie a lui referitoare la rostul existentei umane si la modul cum am aparut.In zilele noastre lumea se bazeaza enorm de mult pe stiinta ,lasand filosofia pe un plan secundar,dar este dovedit ca fara filosofie stiinta nu poate aduce un raspuns concret si veridic la intrebari de genul "ce este omul?".

Daca cineva m-ar intreba daca dupa parerea mea exista Dumnezeu si daca urmez fara sa pun nici o intrebare ritualurile crestine as raspunde asa:"nu stiu" si apoi "nu". Nu pot sa afirm cu tarie ca Dumnezeu sau o forta care ne ghideaza viata si ca nu exista, pentru ca nu am certitidinea aceasta ,dar nu pot sa afirm cu tarie nici contrariul ,pentru ca totul este relativ si chiar daca nu au fost lucruri spectaculoase ,cred ca am avut parte de mici miracole.La intrebarea referitoare la ritualurile religioase,de orice fel ,as raspunde clar si repede "nu",pentru ca acestea sunt produsul unor interventii politice chiar si au fost supuse schimbarii de numeroare ori de la aparitia lor si pana azi din diverse motive ,acest lucru lasandu-mi impresia ca nu sunt adevarate si nici relevante.

Acum daca cineva m-ar intreba cum vad viata si daca in minte imi vine vreodata ideea ca dupa aceasta viata urmeaza ceva maret sau ceva definitoriu pentru existenta mea pe Pamant,as fi intr-o usoara dilema. Datorita problemelor comune ale vietii ,care acum imi par banale, nu m-am gandit niciodata daca intradevar urmeaza ceva dupa acesti cativa ani petrecuti in aceasta lume care se degradeaza din ce in ce mai mult. Probabil ca as fi tentata sa spun ca "da" ,urmeaza ceva ce v-a pune concluzia pe aceasta viata scurta pe care o duc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Filosofie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.