Fiind baiet paduri cutreieram de Mihai Eminescu

7x puncte

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Liceu

Tabloul descriptiv este realizat printr-o acumulare a detaliilor avand rolul de a accentua lentoarea miscarilor. Apar elemente specifice cadrului eminescian: codrul, izvorul, luna, teiul, campul.
Intr-o natura paradisiaca, adolescentul lipsit de griji si ocrotit de lumina lunii, divinitate astrala a noptii, se lasa cuprins de magia cantecului padurii intrand in lumea visului si a basmelor. [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fiind baiet paduri cutreieram de Mihai Eminescu

Tabloul descriptiv este realizat printr-o acumulare a detaliilor avand rolul de a accentua lentoarea miscarilor. Apar elemente specifice cadrului eminescian: codrul, izvorul, luna, teiul, campul.
Intr-o natura paradisiaca, adolescentul lipsit de griji si ocrotit de lumina lunii, divinitate astrala a noptii, se lasa cuprins de magia cantecului padurii intrand in lumea visului si a basmelor. Se creaza o atmosfera de pace propice visarii, in care imaginile auditive estompate par sa adanceasca linistea.

In a doua secventa luna declanseaza impresia de mister transformand cadrul intr-unul de basm.sub razele lunii campul pare cuprins de un val de argintie ceata, cerul devine stralucitor, iar apele par incendiateSunetul buciumului care se aude pe fundal nu perturba linistea, ci o adanceste. In felul acesta evenimentele poetice se preschimba intr-o poveste tipic romantica in care timpul real isi pierde taria, dimensiunile facand loc fantasticului.

Din tei iese " o nimfa a padurii '', o faptura de vis, de vraja al carei portret este surprins cu o acuratete halucinanta.
Frumusetea zanei este una tipica femeii eminesciene, fiind realizata printr-o condensare de epitete si comparatii: "ochii mari'', ''micul picior,, ''paru-i blond si moale ca matasea,, ''brumaz alb,, ''trupul ei cel alb,,. In ultima strofa, cititorul atent poate sesiza ca eul poetic insista asupra unicitatii experientei si asupra timpului evenimentului: "si, ah, era atata de frumoasa".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.