Fiii Cuceritorului - Anglia

5x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.93

nivel: Liceu

A luptat victorios impotriva mai multor rebeliuni ale baronilor, care voiau sa-l inlocuiasca cu fratele sau mai mare, Robert de Normandia. Nu bietul RoAZbert, om fara tarie de caracter si plin de datorii, concepuse planul acesta, ci seniorii, care se gandeau ca el ar fi un suveran mai maleabil decat Rufus. Este un fapt remarcabil ca, pentru a pune la respect ceata sa de normanzi, regele a convocat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fiii Cuceritorului - Anglia

A luptat victorios impotriva mai multor rebeliuni ale baronilor, care voiau sa-l inlocuiasca cu fratele sau mai mare, Robert de Normandia. Nu bietul RoAZbert, om fara tarie de caracter si plin de datorii, concepuse planul acesta, ci seniorii, care se gandeau ca el ar fi un suveran mai maleabil decat Rufus. Este un fapt remarcabil ca, pentru a pune la respect ceata sa de normanzi, regele a convocat fyrd-ul englez. Le fagadui taranilor saxoni reducerea taxeAZlor; ei avura naivitatea sa-l creada si se batura pentru dansul.

Indata ce se simti stapan pe situatie in Anglia, urmatorul obiectiv al lui Wilhelm al II-lea fu recucerirea Normandiei, de la fratele sau. Situatia creata in urma cuceririi era grea. Seniorii vasali ai regelui Angliei erau si vasalii ducelui de Normandia pentru domeniile lor de pe continent. Aceasta dubla suveranitate crea situatii confuze. Regele nu reusi sa puna stapanire pe Normandia prin forta, dar, cand fratele sau pleca in prima cruAZciada, Rufus ii imprumuta zece mii de marci si primi ducatul in gaj. Roscovanul insusi nu a mers niciodata in cruciada si supusii sai nu s-au aratat mai entuziasti decat el.

Niciodata nu se vazu in Anglia spectacolul devenit obisnuit in satele franAZceze: serbii plecand spre Ierusalim si tarand fiecare dupa el un car in care se aflau copiii si nevasta. Cativa seniori normanzi, evlaviosi sau aventurosi, luara crucea; poporul saxon continua sa-si cultive ogoarele.III. Intre biserica romana, reorganizata de Grigore al VII-lea, si monarhiile civile izbucnirea unui con-flict devenea inevitabila. Scopul urmarit de papa era nobil: "Dorea sa reformeze biserica pentru a o face demna ca ea sa reformeze lumea".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.