Fenomenul Stigmatele

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.58

nivel: Facultate

A doua zi, de dimineata am telefonat la Moscova si am anuntat ca refuz sa plec in Vietnam. Nu pot sa astern pe hartie cuvintele pe care le-am auzit de la capatul celalalt al firului, dar am refuzat cu desavarsire, inghitind reprosurile demnitarilor de atunci. La institutul in care lucram, eu eram responsabil de cercetatorii stiintifici din domeniul protectiei biologice si, cu aceasta ocazie am fos[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fenomenul Stigmatele

A doua zi, de dimineata am telefonat la Moscova si am anuntat ca refuz sa plec in Vietnam. Nu pot sa astern pe hartie cuvintele pe care le-am auzit de la capatul celalalt al firului, dar am refuzat cu desavarsire, inghitind reprosurile demnitarilor de atunci. La institutul in care lucram, eu eram responsabil de cercetatorii stiintifici din domeniul protectiei biologice si, cu aceasta ocazie am fost injurat si pedepsit de toti veneticii, mai ales ca eram singurul roman cercetator stiintific principal din institut, ceilalti fiind rusi sau evrei.

In locul meu a plecat un cercetator din Leningrad pe care il cunosteam, impreuna cu cinci colegi, despre care am aflat, dupa un an de zile, ca doar doi dintre ei s-au intors si aceia bolnavi. Ceilalti fusesera asasinati. Cu mult timp inainte de a incepe cercetarile stiintifice in domeniul extractelor de substante biologic active din insecte, am avut un vis in care eram schior. Saream de pe o trambulina foarte inalta, zburam peste firele de electricitate si mi se parea ca sar peste niste ziduri foarte inalte si ajungeam in Franta. Aici, faceam un ciclu de experiente cu virusuri recombinate si am descoperit o proteina care imi subtia pielea.

In aceeasi zi am plecat la biblioteca, unde am gasit articolele unor cercetatori din Coreea de Sud, care descriau niste procedee de obtinere a unor proteine din hemolimfa (sangele) unor insecte. Trei nopti nu am putut dormi. Aveam impresia ca cineva ma indemna sa cercetez mai departe. Am lucrat in secret 20 de ani. Primele preparate pe care le-am obtinut le-am testat pe corpul meu. ai tarziu, am visat ca plecam departe de casa, in laboratoare spatioase unde am obtinut date pretioase si impreuna cu directorul stiintific de la Institutul de Medicina Veterinara, doctor docent, si d-na Popescu, sef de laborator, am facut primele teste de toxicitate pe animale (sobolani), de unde a reiesit, toxicitate 0.

In fiecare duminica plecam la manastirea Casin unde ma rugam si ma simteam mai aproape de Dumnezeu. Toate aceste evenimente coincid cu exemple pe care le-am citit in literatura. Unul dintre aceste exemple a fost presedintele SUA, Lincoln, care a visat atentatul inainte de a fi asasinat. Se afla la Casa Alba, in haine funerare, cu fata acoperita. In jurul lui stateau soldati si civili, toti plangand. Lincoln a intrebat un soldat "Cine a murit la Casa alba ?" si acesta i-a raspuns: "Presedintele a fost asasinat!". Lincoln a povestit acest vis si la numai cateva zile a fost asasinat.

Un exemplu discutat timp de 100 de ani a fost voiajul transatlanticului "Titanic", la 12 aprilie 1912, cel mai sigur vas pe acea vreme. Se stie ca vasul s-a scufundat la 14 aprilie 1912 ca urmare a ciocnirii cu un iceberg. Catastrofa a provocat moartea a 1.500 persoane, din 2.207. Domnul Midleton care trebuia sa plece in America si cumparase la 20 martie un bilet de calatorie pe Titanic, a visat ca se va scufunda si a refuzat sa mai plece. Dupa catastrofa, el a povestit tuturor motivul pentru care nu a mai plecat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.