Fenomenul Inedia

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.79

nivel: Liceu

Alte surse de obtinere a energiei nu exista. Se stie ca, in general, omul daca nu respira 3-5 minute, moare. Sunt insa cazuri in care, organismul nu se alimenteaza 6-12 luni sau nu respira timp indelungat si continua sa existe. Se presupune ca ar exista si un alt tip de energie obtinuta din mediu, care poate intretine existenta proceselor vitale. Aceasta energie a fost numita energie transfuzica.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fenomenul Inedia

Alte surse de obtinere a energiei nu exista. Se stie ca, in general, omul daca nu respira 3-5 minute, moare. Sunt insa cazuri in care, organismul nu se alimenteaza 6-12 luni sau nu respira timp indelungat si continua sa existe. Se presupune ca ar exista si un alt tip de energie obtinuta din mediu, care poate intretine existenta proceselor vitale. Aceasta energie a fost numita energie transfuzica. In vechime se numea "prana", "tao", "fluid vital" etc.

asa se explica fenomenele, in momentul in care un organism uman exista ani de zile fara a se hrani si fara a consuma apa. Odata instalat, fenomenul este ireversibil si daca se incearca fortat sa se introduca hrana, apar hemoragii care duc la deces. In starea "Inedia", greutatea organismului nu scade dar nici nu creste.
Cazul cel mai ilustrativ, este fenomenul unei taranci Therese Newman, care prezenta stigmate.

Aceasta femeie, incepand cu anul 1922, nu a mancat nimic pana in anul 1962, cand a decedat. In tot acest timp femeia a lucrat la camp la fel ca toata lumea si a dormit doar 2 ore pe noapte. Aceasta femeie a fost supravegheata de medici, care au confirmat autenticitatea fenomenului. Greutatea corpului care a fost verificata constant timp de 15 zile, a variat intre 51 - 54 kg, dar niciodata nu a scazut sub 51 kg si nici nu a crescut peste 54 kg.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.