Fenomene nepercepute de ratiunea umana

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.73

nivel: Facultate

Aplicarea fenomenului radiesteziei inca nu si-a spus ultimul cuvant, el se utilizeaza in procesul curativ, alimentar, al diagnosticului, al criminalitatii s.a. Un alt fenomen extraordinar de interesant este perceperea culorilor de catre nevazatori. Senzatiile se impart in trei categorii : una de suprafata neteda, de suprafata lipicioasa si de suprafata aspra. Spre exemplu: oranjul este extrem de [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fenomene nepercepute de ratiunea umana

Aplicarea fenomenului radiesteziei inca nu si-a spus ultimul cuvant, el se utilizeaza in procesul curativ, alimentar, al diagnosticului, al criminalitatii s.a. Un alt fenomen extraordinar de interesant este perceperea culorilor de catre nevazatori. Senzatiile se impart in trei categorii : una de suprafata neteda, de suprafata lipicioasa si de suprafata aspra. Spre exemplu: oranjul este extrem de aspru; albastrul este cea mai neteda culoare; rosul, verdele si albastrul marin sunt lipicioase; violetul declanseaza o senzatie de paralizie; galbenul este alunecos cu granulatii; negrul este cel mai aspru; albul este neted cu granulatii mai mari ca la galben.

Psihometria este un fenomen greu de imaginat, dar confirmat de multe persoane abilitate. Fenomenul este foarte curios, deoarece pot fi determinate unele informatii dupa fotografii sau dupa unele lucruri ale unei persoane. Se poate determina daca o persoana disparuta este sau nu in viata sau se poate determina starea de sanatate a unei persoane care se afla la distanta mare de locul respectiv. Punand mana pe o fotografie acoperita sau intoarsa cu fata in jos, se poate determina sexul persoanei din poza. Se pare ca cei ce determina aceste fenomene au un cod special de descifrare a informatiilor respective.Acest fenomen este mai putin credibil, deoarece este greu de imaginat obtinerea unei informatii in acest mod.

Psihokinezia este concentratia psihica a unor persoane, care impune schimbarea formei unor obiecte din metal fara aplicarea fortei fizice sau mecanice. Spre exemplu, o farfurie metalica isi schimba forma sub privirile noastre, fara a fi atinsa. Unii dintre cunoscutii psihokinezisti au fost Uri Geler din Germania si Mattew Maning din Anglia, care au demonstrat asemenea insusiri paranormale si care au prezentat astfel de fenomene marelui public in numeroase emisiuni televizate.

Magnetoterapia reprezinta utilizarea curentilor magnetici, care exista in toate organismele vii, pentru a dirija starea organismului intr-o anumita directie. Frecventa vibratiilor magnetice a unor organe poate sa scada in unele cazuri, producand un dezechilibru al intregului organism. Arta vindecarii anumitor procese vitale ale organismului, este de a stabiliza frecventa curentilor magnetici in intregul organism prin actiunea mainilor, astfel incat de la o anumita distanta sa influenteze functia curentilor magnetici. Aceasta directionare a curentilor magnetici poate fi efectuata numai de anumite persoane, care au un simt specific - de dirijare a magnetismului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.