Fenomene care influenteaza comunicarea politica

7x puncte

categorie: Stiinte Politice

nota: 10.00

nivel: Facultate

Opinia publica reprezinta un concept greu de definit datorita complexitayii sale. De-a lungul timpului au fost emise numeroase definiyii: "O teorie a opiniilor, care, normal, trebuie sa ia naAstere in acelaAsi timp in psihologie Asi sociologie, va trebui sa porneasca de la trei puncte de plecare: opiniile in individ, in societate Asi in corpul social. Se va vedea ca acesta convergenya se stabileAs[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fenomene care influenteaza comunicarea politica

Opinia publica reprezinta un concept greu de definit datorita complexitayii sale. De-a lungul timpului au fost emise numeroase definiyii: "O teorie a opiniilor, care, normal, trebuie sa ia naAstere in acelaAsi timp in psihologie Asi sociologie, va trebui sa porneasca de la trei puncte de plecare: opiniile in individ, in societate Asi in corpul social. Se va vedea ca acesta convergenya se stabileAste prin dualitatea cu adevarat indestructibila a persoanei Asi a societayii, a carei esenya este constituita tocmai din valoarea vizata de opinii".

Pentru Angelusz Robert opinia publica reprezinta "un sistem de fenomene obiectivate, cu o structura complicata, care, el insuAsi se incadreaza ca parte, ca substructura in totalitatea sociala Asi, ca urmare a locului ce-l ocupa, precum Asi a funcyiilor sale, este un fenomen constituit de catre reyeaua deosebit de complicata a comunicayiilor".

Sociologii francezi Jean Cazeneuve Asi David Victoroff inyeleg prin opinie publica judecata colectiva exprimata asupra unui fapt sau a unei probleme de catre o societate, judecata bazata pe interacyiunea dintre indivizi Asi diferite grupuri, judecata care nu se bazeaza pe o cunoaAstere Astiinyifica a lucrurilor ci, pur Asi simplu pe un sentiment vag pe care unii oameni il au asupra realitayii.

Opinia publica se dezvolta ca o forya particulara. Acolo interesele sunt puternice, situayiile complexe, oamenii direct afectayi de consecinyele anumitor mesaje care atrag diverse acyiuni.
Inyelegerea opiniei publice este direct legata Asi de raspandirea unor pareri, aprecieri ale unor persoane sau grupuri sociale. Analizand din acest unghi fenomenul putem afirma ca exista patru forme:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Stiinte Politice

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.