Fenomene care influenteaza comunicarea politica

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Opinia publica reprezinta un concept greu de definit datorita complexitayii sale. De-a lungul timpului au fost emise numeroase definiyii: "O teorie a opiniilor, care, normal, trebuie sa ia naAstere in acelaAsi timp in psihologie Asi sociologie, va trebui sa porneasca de la trei puncte de plecare: opiniile in individ, in societate Asi in corpul social. Se va vedea ca acesta convergenya se stabileAs[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fenomene care influenteaza comunicarea politica

Opinia publica reprezinta un concept greu de definit datorita complexitayii sale. De-a lungul timpului au fost emise numeroase definiyii: "O teorie a opiniilor, care, normal, trebuie sa ia naAstere in acelaAsi timp in psihologie Asi sociologie, va trebui sa porneasca de la trei puncte de plecare: opiniile in individ, in societate Asi in corpul social. Se va vedea ca acesta convergenya se stabileAste prin dualitatea cu adevarat indestructibila a persoanei Asi a societayii, a carei esenya este constituita tocmai din valoarea vizata de opinii".

Pentru Angelusz Robert opinia publica reprezinta "un sistem de fenomene obiectivate, cu o structura complicata, care, el insuAsi se incadreaza ca parte, ca substructura in totalitatea sociala Asi, ca urmare a locului ce-l ocupa, precum Asi a funcyiilor sale, este un fenomen constituit de catre reyeaua deosebit de complicata a comunicayiilor".Sociologii francezi Jean Cazeneuve Asi David Victoroff inyeleg prin opinie publica judecata colectiva exprimata asupra unui fapt sau a unei probleme de catre o societate, judecata bazata pe interacyiunea dintre indivizi Asi diferite grupuri, judecata care nu se bazeaza pe o cunoaAstere Astiinyifica a lucrurilor ci, pur Asi simplu pe un sentiment vag pe care unii oameni il au asupra realitayii.

Opinia publica se dezvolta ca o forya particulara. Acolo interesele sunt puternice, situayiile complexe, oamenii direct afectayi de consecinyele anumitor mesaje care atrag diverse acyiuni.
Formarea opiniei publice se realizeaza prin oferirea simultana a aceloraAsi Astiri unui public larg, prin oferirea acelui public a unor interese comune care sa le motiveze gandirea Asi acyiunea.
In calitate de fenomen colectiv poate avea distribuyii sau structuri diferite: o structura omogena (opinie unanima, consens), o structura polarizata (curente opuse numai intr-un anumit moment), o structura in care se disting o opinie majoritara Asi o alta minoritara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.