Fenomene Psiho Sociologice

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.66

nivel: Facultate

Relatiile interpersonale, lipsa de informatii, regimul autoritar, sunt resimtite drept atingeri ale integritatii sale ca fiinta umana.

La toate acestea se adauga contactul cu subcultura carcerala care în scurta vreme îl face pe detinut sa-si formeze o noua viziune a propriei persoane si sa-si elaboreze o strategie de supravietuire constând într-un comportament de consimtire[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fenomene Psiho Sociologice

Relatiile interpersonale, lipsa de informatii, regimul autoritar, sunt resimtite drept atingeri ale integritatii sale ca fiinta umana.

La toate acestea se adauga contactul cu subcultura carcerala care în scurta vreme îl face pe detinut sa-si formeze o noua viziune a propriei persoane si sa-si elaboreze o strategie de supravietuire constând într-un comportament de consimtire-integrare (de conformare pasiva).

S-a mai observat ca în timpul detentiei, spatiul de viata se reduce, în acelasi timp având loc: regresiunea satisfactiilor, recentrarea intereselor pe lucruri marunte, alterarea comunicarii, supunerea totala, precum si manifestarea procesului real al penitenciarizarii prin intensificarea unei mentalitati specifice, un nivel de aspiratii scazut, lipsa preocuparii pentru viitor, exprimarea convingerii ca este etichetat definitiv, dar nu în ultimul rând, o imagine negativa de sine.

În relatiile lor, detinutii, strecoara o unda de fatalitate pentru faptul de a fi ajuns în penitenciar si asta, dupa parerea lor, echivaleaza cu un esec moral ce îi va marca toata viata. Acesta devalorizare a lumii si a propriei vieti este handicapul cel mai greu rezultat în urma depunerii în penitenciar.

Perceptia detinutului asupra pedepsei si a mediului privativ
Acest fenomen este determinat de cele mai multe ori de modul cum a rezolvat fiecare detinut problema ispasirii1.

Când pedeapsa este apreciata ca fiind masura faptei, conditia de zi cu zi exprima o acceptare supusa tuturor rigorilor, când pedeapsa este vazuta ca fiind mai aspra decât infractiunea comisa, detinutul considera ca i s-a facut o nedreptate si sufera o sanctiune nemeritata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.