Femeia in Islam

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.72

nivel: Liceu

O femeie musulmana,este un exemplu ,prin comportament ,prin vestimentatie si prin fiecare actiune de a sa,ea putand fi cu mult mai bine vazuta in societate decat o alta femeie din alte religii.
Multi spun,ca hijabul(valul islamic),este un instrument de asuprire,cu care sotii sau familia isi obliga sotiile si fiicele sa il poarte pentru a-si arata posesia,insa aceste femei,poarta hijabul,pe[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Femeia in Islam

O femeie musulmana,este un exemplu ,prin comportament ,prin vestimentatie si prin fiecare actiune de a sa,ea putand fi cu mult mai bine vazuta in societate decat o alta femeie din alte religii.
Multi spun,ca hijabul(valul islamic),este un instrument de asuprire,cu care sotii sau familia isi obliga sotiile si fiicele sa il poarte pentru a-si arata posesia,insa aceste femei,poarta hijabul,pentru Allah si pentru propria sa protectie.

Prin hijab,o femeie,se poate apara de nenumaratele pericole la care societatea in care traim o poate expune.Un om cand vede o femeie,pioasa acoperita cu hijab si cu haine care sa nu ii puna in evidenta toata calitatile pe care Allah le-a lasat cu un scop bine definit numai pentru ea si nu pentru toata lumea din jur care nu au nici o legatura cu viata ei,atunci el nu indrazneste sa atenteze la onoarea ei,asa cum se tot intampla in zilele noastre la diferite femei care isi etaleaza tot ce le-a fost lasat lor si numai lor in vazul lumii fara sa le pese de vreo consecinta.

Ele singure nu realizeaza,ca sunt raspunzatoare proprilor sale fapte si modului de actiona ,atat practic cat si faptic in tot ceea ce le caracterizeaza .Dar oare nu cumva si femeile care sunt victimele diverselor accidente,sunt cumva intr-un fel raspunzatoare de ceea ce li se intampla ... ?Fiecare om,are datoria morala de a-si asuma proprile faptele si asta inca din toata timpurile.

Noi,suntem in masura sa ne alegem modul de a trai si calea pe care vrem sa o urmam pana in momentul in care parasim aceasta lume.Putem sa alegem,calea cea dreapta si viata noastra sa fie linistita sau putem sa alegem sa ne ingreunam singuri viata.Niciodata un om nu va atenta la onoarea unei femei,imbracata corespunzator vestimentatiei islamice ,decent,spre deosebire de alte femei care nu isi respecta propria intimitate si sunt supuse permanent riscurilor de a fi nerespectate sau dezonorate.

O femeie musulmana,stie ca tot ce i-a fost dat de la Allah,creatorul suprem,i-a fost destinat cu scop,si i-a fost trimis numai pentru ea si sotul ei,fara sa se piarda in amanunte.O alta metoda,vazuta de lumea din afara ,ca un mijloc de asuprire,este si faptul ca in islam,un barbat are permisiunea de a se casatori cu mai multe femei.

Dar oare nu cumva,acest lucru,este o metoda de prevenire si aparare a femeii ?Daca privim ,ce se intampla in viata ,cati barbati din alte religii ,au amante sau copii nelegitimi,din relatii pasagere si folosesc femeile doar pentru propria lor placere.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.