Femeia in Apoftegmele parintilor egipteni

5x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.79

nivel: Facultate

Interesul ce se manifesta actualmente pentru Parintii desertului la nemonahi e suprinzator, atunci cand observam in ce masura epoca noastra e departe de practicile si spiritul primilor anahoreti. Dar tocmai generatiile noi sunt poate mai inclinate decat cele precedente sa-i admire pe Parintii desertului, sa doreasca, ba chiar sa caute la ei valori umane si crestine aporape disparute in intregime a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Femeia in Apoftegmele parintilor egipteni

Interesul ce se manifesta actualmente pentru Parintii desertului la nemonahi e suprinzator, atunci cand observam in ce masura epoca noastra e departe de practicile si spiritul primilor anahoreti. Dar tocmai generatiile noi sunt poate mai inclinate decat cele precedente sa-i admire pe Parintii desertului, sa doreasca, ba chiar sa caute la ei valori umane si crestine aporape disparute in intregime astazi. In starea de anemie spirituala si morala in care se gaseste lumea nu este atat de uimitor faptul ca aceste figuri inalte si puternice isi exercita mai multdecat oricand puternica lor atractie.

Vietile si cuvintele lor nu ofera oare antidotul cel mai potrivit pentru multe dintre maladiile pe care le deplangem astazi? Intr-o lume zgomotoasa, agitata, trepidanta, ele proclama binefacerile singuratatii, ale calmului si linistii. Intr-o societate care nu apreciaza decat bogatiile, bunurile zise de consum si placerile efemere, ele reamintesc cu vigoare fericirile evanghelice . [2] Intr-un mediu materialist superficial, vocea Parintilor desertului e o chemare la spiritualitate si la interioritate, austeritatea lor e o sfidare la adresa confortului si facilitatii ce domnesc pretutindeni, aparenta lor inutilitate ii pune pe ganduri pe oamenii de azi atat de preocupati de productivitate si de rentabilitate.

Si, mai presus de orice, simplitatea si autenticitatea lor sfideaza toate complicatiile, artificiile si falsitatile pretinsei noastre civilizatii [3].Una din cartile de capetenie in care este prezentata viata de zi cu zi, urcusul si coborasul parintilor pustiei Egiptului este Patericul. In aceasta carte sunt cuprinse atat cuvintele folositoare ale Sfintilor Parinti cat si cele ale sfintior batrani fara de nume.In cele ce urmeaza voi prezenta felul diferit pe care Parintii desertului din Egiptul secolului IV l-au avut fata de femeie.

Cand avva Sisoe a devenit batran si neputincios, ucenicul sau i-a propus sa se apropie de zonele locuite. La care batranul a raspuns: "Unde nu este femeie, acolo sa mergem!" I-a zis lui ucenicul: "Unde este loc care sa nu aiba femeie, decat numai in pustie?".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.