Felurile dispersiei

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.80

nivel: Facultate

Coeficientul RC exprima masura in care variatia generala este explicata de factorul de grupare considerat ; cu alte cuvinte cat din variatia variabilei observate x se datoreaza facrorului de grupare (cauzal) adica intensitatea legaturii dintre X si Y. Cu cat valorile lui RC sunt mai apropiate de 1 legatura este mai stransa si cu cat valorile sale sunt mai apropiate de 0 legatura dintre X si Y est[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Felurile dispersiei

Coeficientul RC exprima masura in care variatia generala este explicata de factorul de grupare considerat ; cu alte cuvinte cat din variatia variabilei observate x se datoreaza facrorului de grupare (cauzal) adica intensitatea legaturii dintre X si Y. Cu cat valorile lui RC sunt mai apropiate de 1 legatura este mai stransa si cu cat valorile sale sunt mai apropiate de 0 legatura dintre X si Y este mai slaba.

Daca RC = 0 inseamna ca intre variatia celor 2 variabile nu exista nici o legatura.
Coeficientul KC exprima masura in care variatia variabilei analizate este explicata de factorii reziduali (aleatori) care actioneaza in interiorul fiecarei grupe j. Coeficientul KC este complementar lui RC si se interpreteaza ca atare.
RC* 100 se numeste grad de determinare si exprima cat la suta din dispersia generala este explicata in functie de factorul de care s-a structurat colectivitatea generala.

KC* 100 se numeste grad de nedeterminare si evidentiaza cat la suta din dispersia generala este explicara de factorii aleatori , care actioneaza in fiecare subcolectivitate a colectivitatii generale.

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.