Felurile de iubire

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.97

nivel: Liceu

Ele sunt corelate cu cele sapte ceruri (tipuri de fericire) ale iubirii; indiferent pe care il atingem, daca il traim cu intensitate, ajungem tot acolo: la Dumnezeu, sursa Iubirii Absolute si originea divina a fiintei noastre.1.Fiti in orice secunda de viata complet liber. Numai fiintele cu adevarat libere se pot implini prin iubire. In absenta libertatii apar atasamentul si sentimentele negative.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Felurile de iubire

Ele sunt corelate cu cele sapte ceruri (tipuri de fericire) ale iubirii; indiferent pe care il atingem, daca il traim cu intensitate, ajungem tot acolo: la Dumnezeu, sursa Iubirii Absolute si originea divina a fiintei noastre.1.Fiti in orice secunda de viata complet liber. Numai fiintele cu adevarat libere se pot implini prin iubire. In absenta libertatii apar atasamentul si sentimentele negative. Iubitul/iubita este un dar de la Dumnezeu, nicidecum obiectul nostru proprietate personala, deci el/ea nu ne apartine.

Cei care traiesc insa un puternic atasament se recunosc foarte usor. Naturile solare spun intotdeauna: Fiinta iubita e viata mea, e tot ce am pe lumea asta. Naturile lunare, dimpotriva, marturisesc: Nu pot trai fara el/ea. In ambele situatii, fiinta iubita a devenit, la nivel subconstient, un obiect de care ne-am legat, existand pericolul, in cazul comportamentelor posesive, de a o santaja cu faptul ca desprinderea ei/lui din cuplu ne-ar periclita chiar viata. Vazuti din afara, despre ei se spune adesea ca sunt loviti cu leuca.

Aspectul armonios al acestui nivel de constiinta este increderea totala a fiecaruia in celalalt si stabilitatea afectiva ce deriva din capacitatea celor doi de a fi liberi de absolute orice constrangere.
2.Fiti permanent constienti si de calitati si de defecte, si manifestati intelegere fata de orice impas. In absenta acestei constiente, cuplul devine vulnerabil la absolut orice influenta exterioara, de orice fel (afectiva, materiala, sociala etc). Aici putem localiza iubirile profund interesate in planul posesiunilor materiale, iar astfel de oameni se recunosc si ei, asemenea tuturor de altfel, dupa exprimari specifice.

Fiintele dornice sa ofere in cuplu cat mai mult confort, lux sau chiar opulenta spun intotdeauna Imi vine sa-l manand de drag. Fiintele dornice sa parvina material prin cuplu, care fac din casatorie o sansa de confort material, dornice asadar sa acumuleze preluand de la celalalt, vor spune intotdeauna: Mi-a mancat sufletul cu iubirea lui. Este cazul, cel mai adesea, al compromisurilor facute pentru false valori, desigur cele mai iluzorii - casa, bani, domenii, lucruri. Atunci cand se despart, fiecare dntre ei ramane cu impresia ca a ratat marea sansa a vietii. Vazuti din afara, despre ei se spune adesea ca i-a luat apa. Aspectul armonios al acestui nivel de constiinta este sentimentul de hranire reciproca pe toate planurile si de reusita in doi in absolute orice domeniu de viata.

3.Acordati-va rabdarea de a va cunoaste cat mai bine, intr-o perioada cat mai lunga de timp, si exersati capacitatea fie de a va obiectiva fata de propria persoana, fie de a va vedea cu ochii fiintei iubite. Din momentul in care doi oameni incep sa traiasca starea de "impreuna", ei trec intr-o noua etapa de devenire, de remodelare a fiintei. Absenta rabdarii duce atat la perceptii eronate despre celalalt, cat si la proiectarea nedorita a idealurilor unuia asupra celuilalt, iar cunoasterea reala nu mai este posibila. Cuplu tinde sa capete aspectul unei competitii, al unui nedorit "care pe care"; unul dintre parteneri, cel solar si combativ, va spune:

Ma topesc de dragul lui/ei; celalalt, daca este o natura lunara, defensiva, se va plange mereu: Nu-mi mai arde de nimic, lui nu-i pasa de mine. Este cazul cuplurilor care se distrug din cauza unor puerile orgolii, generand chiar ranchiuna pe viata si neinvatand nimic din experienta lor afectiva. Vazuti din afara, despre ei se spune, adesea, ca li s-au aprins calcaiele. Aspectul armonios al acestui nivel de constiinta este complementaritatea constructiva si capacitatea de a genera in cei de alaturi transformari benefice, profound transformatoare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.