Febra - 12 tactici pentru a scadea temperatura corpului

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.98

nivel: Facultate

Beti multe lichide. Daca aveti febra, corpul transpira pentru a se raci. Dar in cazul unei febre foarte mari, pierderea de apa este excesiva si organismul recurge la blocarea canalelor sudorifice pentru a preveni pierderea de apa in continuare. Aceasta blocare a canalelor face mult mai dificila lupta lui cu febra. Solutia este sa beti multe lichide. Alaturi de apa obisnuita, medicii va recomanda u[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Febra - 12 tactici pentru a scadea temperatura corpului

Beti multe lichide. Daca aveti febra, corpul transpira pentru a se raci. Dar in cazul unei febre foarte mari, pierderea de apa este excesiva si organismul recurge la blocarea canalelor sudorifice pentru a preveni pierderea de apa in continuare. Aceasta blocare a canalelor face mult mai dificila lupta lui cu febra. Solutia este sa beti multe lichide. Alaturi de apa obisnuita, medicii va recomanda urmatoarele:
Sucuri de fructe si legume. Ele sunt bogate in vitamine si minerale, spuAZne nutritionista Eleonore Blaurock-Busch, si reprezinta exact ceea ce aveti nevoie pentru a va creste rezistenta.

Ea recomanda indeosebi sucuAZrile dense si nutritive de sfecla si morcovi. Ceai din amestec de plante. Desi, in principiu, orice ceai aduce lichide in corp, exista unele deosebit de adecvate in caz de febra, spune dr. BlauAZrock-Busch, si anume un amestec care combina in parti egale cimbru usAZcat, flori de tei si flori de musetel. Cimbrul are proprietati antiseptice, musetelul diminueaza inflamatia, iar teiul favorizeaza transpiratia, detaAZliaza ea. Opariti o ligurita din acest amestec cu l ceasca de apa clocotiAZta si lasati 5 minute sa traga. Strecurati si beti acest ceai cald de cateva ori pe zi.

Pliculete cu ceai si plante medicinale vrac se gasesc in magaAZzine specializate, ca si la supermarket.Ceai de tei. Acest ceai este bun si fara a fi asociat cu altul, explica dr. Blaurock-Busch, si favorizeaza transpiratia pentru a indeparta febra. Puneti l lingura de flori de tei la l ceasca de apa clocotita. Preparati ceaiul ca mai sus si beti-1 fierbinte, si cat mai des. Scoarta de salcie. Acest remediu naturist este bogat in salicilati (comAZpusi inruditi cu aspirina) si recomandat in caz de febra, spune dr. BlauAZrock-Busch. Preparati o fiertura (un decoct) si beti-o in doze mici.

Gheata. Daca din cauza senzatiei de greata nu suportati nici macar ideea de a bea ceaiuri, puteti suge putina gheata. Pentru variatie, preparati-va cuburi de gheata din sucuri de fructe.
Folositi comprese calde sau caldute. O compresa umeda -- o bucata de panza moale udata si stoarsa bine -- scade considerabil temperatura, remarAZca dr. Blaurock-Busch. Daca aveti febra mare, aplicati comprese caldute (la temperatura camerei) pe frunte, pe incheieturile mainilor si pe gambe. TiAZneti acoperit restul corpului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.