Faust de Johann Wolfgang von Goethe

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.48

nivel: Liceu

In camera de studiu a lui Faust, cainele se transforma in Mephisto. In acel moment Faust face un pact cu diavolul : diavolul face tot ceea ce ii spune Faust sa faca atat timp cat diavolul este pe pamant, iar in schimb Faust ii spune ca il va servi in iad.

Aranjamentul lui Faust este acela ca in perioada in care Mephisto il serveste pe Faust, Faust este fericit cu absolut tot ce ii [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Faust de Johann Wolfgang von Goethe

In camera de studiu a lui Faust, cainele se transforma in Mephisto. In acel moment Faust face un pact cu diavolul : diavolul face tot ceea ce ii spune Faust sa faca atat timp cat diavolul este pe pamant, iar in schimb Faust ii spune ca il va servi in iad.

Aranjamentul lui Faust este acela ca in perioada in care Mephisto il serveste pe Faust, Faust este fericit cu absolut tot ce ii ofera diavolul si va dori sa stea in acel moment pentru totdeauna, iar pe urma va muri in momentul imediat urmator.

Dupa ce diavolul doreste ca Faust sa semneze cu pactul cu propriul sange, Faust se plange ca Diavolul nu are incredere in cuvantul sau de onoare. Intr-un final, Mephisto castiga pactul, iar Faust semneaza contractul cu o picatura din propriul sange. Faust are de facut cateva calatorii apoi se intalneste cu Margaret.

Faust se simte atras de aceasta si impreuna cu cateva bijuterii si cu ajutorul unui vecin de-al acesteia, diavolul o aduce pe Margaret in bratele lui Faust. Faust o seduce pe Gretchen, iar acestia se culca impreuna. Mama lui Gretchen moare datorita unei otrave de somn, administrata de Gretchen deoarece aceasta vrea sa obtina putina intimitate pentru ca Faust sa poata sa o viziteze.

Gretchen descopera ca este gravida. Fratele lui Gretchen il acuza pe Faust si il provoaca, dar acesta moare in fata lui Faust si a Diavolului. Gretchen isi ineaca copilul ilegitim si este condamnata pentru omor. Faust incearca sa o scape pe Gretchen de la moarte, incercand sa o scape pe aceasta din inchisoare. Afland ca nu poate sa o scape, Faust si Diavolul fug din inchisoare, moment in care din ceruri se aude o voce care le spune acestora ca Gretchen va fi salvata. Partea a doua

Atingand aluzii clarice, Faust Part Two, povestea romantica a lui Faust din prima parte este uitata, iar Faust se trezeste intr-un tinut al zanelor, pentru a initia noi cercuri noi de aventuri si de propuneri. Piesa este alcatuita din cinci acte, relativ izolate unele de celelalte, fiecare dintre ele avand teme diferite. In cele din urma, Faust ajunge in rai, deoarece acesta pierduse numai jumatate din pariu. Ingerii, care au ajuns ca si mesageri ai divinitatii, declara la sfarsitul celui de-al IV-lea act „Acela care se straduieste si traieste straduiduse/ isi poate castiga salvare” (V, 11936-7)

Relatia dintre cele doua parti

Pe tot parcursul partii intai, Faust ramane nesatisfacut; ultima concluzie a tragediei si rezultatul pariului este dezvalui in partea a doua . Prima parte repezinta „lumea cea mica” si actiunea are loc in camera de studiu a lui Faust, in contrast, in partea a doua are actiunea se petrecere „in lumea cea larga”.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.