Fauna Africii

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.90

nivel: Facultate

Unele furnici comune din partea de sud produc un lut care este foarte folositor pentru caramizi si constructii de case. Totusi, majoritatea insectelor nu sunt folositoare. Tantarul Anopheles este purtator de malarie si alte boli. Musca tete, care produce boala somnului la om face unele zone din partea centrala si de est nelocuibile. Rozatoarele sunt de asemenea o problema. Ele mananca graul si sun[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fauna Africii

Unele furnici comune din partea de sud produc un lut care este foarte folositor pentru caramizi si constructii de case. Totusi, majoritatea insectelor nu sunt folositoare. Tantarul Anopheles este purtator de malarie si alte boli. Musca tete, care produce boala somnului la om face unele zone din partea centrala si de est nelocuibile. Rozatoarele sunt de asemenea o problema. Ele mananca graul si sunt purtatoare de boli cum ar fi holera. Chiar si frumoasele pasari din Africa pot produce pagube mari in recoltele de grau.

Deoarece cea mai mare parte a animalelor Africii ne este cunoscuta din documentarele transmise pe diferitele canale de televiziune, voi prezenta unele lucruri pe care o parte dintre noi nu le cunosc.De exemplu crocodilii " consuma " pe langa hrana si pietre care raman in organism pentru totdeauna. Spre sfarsitul vietii ele ajung sa cantareasca pana la 1% din greutatea corpului lor. Acest lucru ii ajuta sa se mentina intr-o anumita regiune a apei, in ciuda curentilor destul de puternici si tot pietrele ii ajuta sa-si traga victima in apa cu mai multa usurinta.

In jungla deasa din Rio - Muni ( Africa Ecuatoriala ), in preajma cascadelor de pe raul Mbia, traieste o broasca de dimensiuni gigantice Conraua. Ea ajunge pana la 3,5 Kg, diametrul capului are circa 33 cm, iar labele dinapoi 44 - 45 cm. Lungimea totala a corpului poate ajunge pana la 70 - 75 cm.In padurile din Africa Occidentala - Camerun, Gabon, Congo traieste broasca cu par.

Portretul unei broaste din aceasta specie nu prea e atragator: capul e lat si turtit, ochii bulbucati cu un diametru de 7 mm, labele din fata au degetele bine dezvoltate, inarmate cu gheare care o ajuta sa se catere pe pietre. In plus in pofida denumirii, broasca cu par nu are ... par. Masculii au pe spinare niste fire care seamana cu firele de par.

Pasarea flamingo care are aripile roz, daca este adusa in captivitate, in perioada de schimbare a penajului devin albe, ca niste imensi pescarusi. Acest lucru se datoreaza unui colorant natural care patrunde in organism odata cu hrana. In captivitate ei sunt lipsiti de alimentul care le furnizeaza culoarea specifica, de aceea in ratia alimentara li se adauga aceasta substanta.

Cu acest prilej s-a constatat ca nici un flamingo colorat nu-si alege o tovarasa sau un tovaras decolorat. O alta ciudatenie a aceste pasari este faptul ca puii au pe pene nistepete rosii ca de sange. Acest lucru se datoreaza faptului ca parintii ofera puilor in cioc o pasta rosie ca sangele care este produsa de o glanda situata intre esofagul si stomacul pasarilor.

Elefantul este " o mana de lucru " foarte cautata in jungla. Ei accepta munca fara impotrivire, iar cei care lucreaza in padure continua sa traiasca liberi. Singura masura de precautie este un lant cu clopotel pe care il poarta. Dar in majoritatea cazurilor, vin singuri, punctuali, la orele stiute, cand ii asteapta mancarea lor preferata, cu multa sare. Etapele de dezvoltare la elefanti se aseamana mult cu ale omului. El poate indeplini munci mai usoare la 16 ani. Maturitatea incepe la 25 de ani. Elefantul se afla in deplinatatea fortelor la 30 de ani. Dupa ce trece de 60 de ani, lucreaza mai greu. La 70 de ani, este batran si rar depaseste varsta de 75 de ani. Una din marile surprize pe care ni le ofera elefantul o constituie viteza absolut incredibila, daca ne gandim la greutatea lui.

El poate avea o viteza asemanatoare cu celelalte animale din jungla. Au spiritul colectiv foarte dezvoltat. Odata a fost cumparat un pui de elefant care urma sa fie transportat, dimineasa spre Europa. In toiul noptii nemultumit de domiciliul fortat din vagon, puiul de elefant a inceput sa protesteze sonor. Toti elefantii din imprejurimi, auzindu-l, s-au tulburat atat de puternic incat, in numar de aproape 100, au pornit spre gara. Aici au rasturnat tot ce le-a iesit in cale: vagoane, cladiri; intr-un cuvant au pustiit gara, dar au eliberat micutul elefant cu care s-au retras in jungla.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.