Farmacologie

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.90

nivel: Facultate

Reactia alergica nu apare la primul contact cu medicamentul, dar, la acest prim contact, se produce o sensibilizare generatoare de anticorpi. La un nou contact, daca anticorpii sunt in exces, se produce o reactie alergica.Alergia se mentine perioade lungi de timp, cel mai adesea toata viata persoanei respective. Alergia poate fi incrucisata pe grupe de medicamente, o persoana alergica la un medica[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Farmacologie

Reactia alergica nu apare la primul contact cu medicamentul, dar, la acest prim contact, se produce o sensibilizare generatoare de anticorpi. La un nou contact, daca anticorpii sunt in exces, se produce o reactie alergica.Alergia se mentine perioade lungi de timp, cel mai adesea toata viata persoanei respective. Alergia poate fi incrucisata pe grupe de medicamente, o persoana alergica la un medicament este adesea alergica la mai multi produsi inruditi structural cu medicamentul respectiv.

Medicamentele care genereaza cel mai des reactii de natura alergica sunt din clasa penicilinelor si a sulfamidelor.
Reactiile adverse de natura alergica nu sunt complet imprevizibile, se pot identifica persoanele predispuse la alergii prin anamneza amanuntita si prin teste cutanate adecvate.Reactiile adverse idiosincrazice reprezinta reactii adverse neasteptate sau particulare care apar la un procent mic de pacienti expusi la actiunea unui medicament; ele apar, in general, la scurt timp dupa intreruperea tratamentului.

Reactiile adverse idiosincrazice apar, de obicei, la doze mici, dar numai la anumite persoane, care prezinta o sensibilitate crescuta la anumite substante, sensibilitate determinata genetic. In functie de deficitul genetic, se pot manifesta ca o intoxicatie cu medicamente, desi s-au administrat doze mici sau se pot manifesta complet diferit de efectele obisnuite ale medicamentului.

Ele trebuie deosebite atat de efectele nedorite, care nu sunt daunatoare sanatatii, de exemplu uscaciunea gurii provocata de atropina, cat si de intoxicatiile acute, care sunt manifestari nocive care apar la doze foarte mari, care le depasesc pe cele utilizate in terapie. Intoxicatiile cu substante chimice nu sunt nici ele considerate reactii adverse. Acestea fac obiectul toxicologiei si pot surveni in mod accidental (de exemplu, accidente de munca), in scop criminal, sau de suicid.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.