Farmacologia antimicrobienelor, antifungicelor si antiviralelor

5x puncte

categorie: Chimie

nota: 9.98

nivel: Facultate

Mai multe clase de medicamente antibacteriene se leaga la de ribozomii prin in cadrul bacteriilor, blocand astfel sinteza necesara a de proteinelor. Aminoglicozidele si tetraciclinele se leaga dela subunitatea ribozomala 30S, in timp ce antibioticele macrolide si clindamicina se leaga la de subunitatea 50S. Legatura ribozomala inhiba transferul functiei ARN,-ului functional micsorand astfel sinte[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Farmacologia antimicrobienelor, antifungicelor si antiviralelor

Mai multe clase de medicamente antibacteriene se leaga la de ribozomii prin in cadrul bacteriilor, blocand astfel sinteza necesara a de proteinelor. Aminoglicozidele si tetraciclinele se leaga dela subunitatea ribozomala 30S, in timp ce antibioticele macrolide si clindamicina se leaga la de subunitatea 50S. Legatura ribozomala inhiba transferul functiei ARN,-ului functional micsorand astfel sintezadiminuand astfel cantitatea de proteinelor sintetizate.

Pentru ca aceste legaturi ribozomale ale medicamentelordintre medicamente si ribozomi sa fie eficiente, acestea trebuie sa patrunda in celule prin peretele celular si sa se lege in concentratii corespunzatoare pentru a inhiba in mod reversibil sinteza proteinelor. Mecanismele de rezistenta apar atunci cand exista o permeabilitate redusa a peretelui celular, o pompa de eflux care indeparteaza antibioticul din celule sau mutatii in locul unde au loc legaturile ribozomale, care scad afinitatea antibioticului. Toate aceste mecanisme pot rezulta in rezistenta la fiecare din clasele de medicamente listate mai sus.

Inhibatorii acidului nucleic Antibioticele fluoroquinolone inhiba ADN-giraza, o enzima responsabila pentru desfasurarea ADN-ului pentru transcriere si apoi pentru recululrespiralarea ADN-ului pe durata repliciarii bacteriene. Acesti agenti trebuie sa ajunga la nucleul celulei bacteriene pentru a putea provoca aceste efecte; din acest motiv rezistenta poate aparea atunci cand permeabilitatea peretelui celular este redusa si apare efluxul activ sau atunci cand apare o mutatie a ADN-girazei, reducand astfel legarea fluoroquinoloneilor. Rifampicina este un agent antimicrobian cu spectru larg, activ impotriva multor bacterii gram-pozitive si gram-negative si microbacterii.

Rifampicina inhiba sinteza ARN prin legarea de ARN polimeraza dependenta de ADN, blocand astfel inceperea formarii lantului ARN. Nitrofurantoinaul este modificata de metabolismul bacterian intr-un compus care dauneazadeterioreaza ADN-ului. Bacteriile susceptibile devin rar rezistente la nitrofurantoina. Sulfonamidele si trimetoprimul blocheaza etapele secventiale din ale formareaii acidului folic. Sulfonamidele inhiba dihidropteroat-sintetaza, enzima care converteste acidul para-aminobenzoic (PABA) in acidul dihidrofolic; apoi trimetoprimul inhiba dihidro-folat-reductaza, enzima care converteste acidul dihidrofolic in acidul tetrahidrofolic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.