Farkas Ferenc

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.71

nivel: Liceu

A studiat compozitia cu Leo Weiner si Albert Likos, la Academia de Muzica din Budapesta. Si-a continuat studiile cu Ottorino Respighi la Academia ,,Santa Cecilia" din Roma. In anii 1041-1944 a fost profesor de compozitie la conservatorul din Kolosvar, in ultimul an(1943)fiind chiar directorul institutiei. Din 1944 a fost numit profesor de compozitie la Academia de Muzica din Budapesta, post pe car[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Farkas Ferenc

A studiat compozitia cu Leo Weiner si Albert Likos, la Academia de Muzica din Budapesta. Si-a continuat studiile cu Ottorino Respighi la Academia ,,Santa Cecilia" din Roma. In anii 1041-1944 a fost profesor de compozitie la conservatorul din Kolosvar, in ultimul an(1943)fiind chiar directorul institutiei. Din 1944 a fost numit profesor de compozitie la Academia de Muzica din Budapesta, post pe care la detinut pana in anul 1975.

A scris peste 700 de lucrari, ce isi au originile in traditiile muzicale ungare si italiene, precum si in dodecafonism. A abordat o varietate foarte mare de genuri: opere, balete, muzica de film, lucrari orchestrale, concerte, cantate, oratorii, lieduri, coruri, muzica de camera, etc."Serenada" pentru cvintet de suflatori
Partea I, Allegro, este in tonalitatea Sol Major si este lied tripartit cu dubla expozitie(AABA), cu elemente de sonata.

In cadrul primei sectiuni, A(m1-44), grupul tematic principal - a1(m1-8) este expusa prima oara de oboi, iar apoi este reluat la octava superioara si de flaut. Celelalte instrumente, clarinetul in si bemol, cornul si fagotul, sugereaza relatii armonice de afirmare a tonalitatiide baza - Sol Major. Incepand din masura 9 observam o perioada cu rol tranzitiv(punte) catre grupul tematic secundar(a2). Acesta este alcatuit din trei idei muzicale, simetrice(trei perioade a cate 8 masuri) in tonalitatea dominantei(Re Major) dupa cum urmeaza:
a2'(m21-28): flautul expune o tema contrastanta, suava, ce va fi reluata si usor variata; fagotul si cornul asigura un acompaniament printr-o pedala usor figurata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.