Faraonul si intelepciunea antica

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.82

nivel: Liceu

Daca realizam ca pamantul contine structuri geometrice legate in retea si aflate intr-o miscare de rotatie continua, ne dam seama ca octaedrul se roteste si el. Va reamintesc ca particulele din continuumul spatio-temporal nu sunt continue. Ele apar si dispar, dar perceptia noastra sincronizata (la fel ca in cazul vizionarii unei pelicule) face ca ele sa ne apara ca fiind in stare solida si fixa. P[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Faraonul si intelepciunea antica

Daca realizam ca pamantul contine structuri geometrice legate in retea si aflate intr-o miscare de rotatie continua, ne dam seama ca octaedrul se roteste si el. Va reamintesc ca particulele din continuumul spatio-temporal nu sunt continue. Ele apar si dispar, dar perceptia noastra sincronizata (la fel ca in cazul vizionarii unei pelicule) face ca ele sa ne apara ca fiind in stare solida si fixa. Particulele sunt create de pulsatii electromagnetice care se folosesc de octaedru ca de un canal.

Ne putem face o imagine mai exacta a acestui fenomen construind un octaedru micut. Daca il vom roti cu 90s in jurul axei laterale si vom numara punctele care pot recepta pulsatii, vom descoperi ca acestea sunt in numar de 12 inainte de a reveni la pozitia sa initiala. Daca il vom roti in sens invers, vom obtine alte 12 puncte, ceea ce ne da un total de 24 de realitati potentiale. Daca vom roti octaedrul in jurul axei sale verticale, vom obtine tot atatea realitati. Avem astfel un total de 48 de realitati posibile.

Fiecare rotatie a octaedrului genereaza 12 realitati diferite. Este important sa tinem cont de acest lucru, caci 12 este un numar sacru, reflectat de cele 12 luni ale anului, de cele 12 semne ale zodiacului, de cei 12 discipoli ai lui Christos, etc. Daca luam o sfera, de pilda o bila de marmura si incercam sa lipim de ea cat mai multe bile de aceeasi dimensiune, vom constata ca numarul acestora este de 12. Rezulta ca 13 este si el un numar sacru. Orice om cunoaste superstitiile legate de acest numar.

In horele vrajitoarelor exista 13 persoane, la Cina cea de Taina au participat tot 13 oameni (daca il socotim si pe Christos), iar calendarul lunar are 13 luni. Numarul 13 este numar prim, iar stramosii nostri il considerau sacru.In exemplul de mai sus cu bilele am aratat cum arata 12 realitati diferite in jurul unui punct de referinta central. Exemplul este super-simplificat, dar ne ajuta sa ne facem o idee generala despre felul in care intervine geometria in diferitele realitati.

Pentru cel care studiaza simetria realitatii este usor de inteles ca artele magice aveau la baza anumite principii geometrice bine definite. Desi este aproape imposibil sa mai gasesti astazi un astrolog sau o vrajitoare care sa inteleaga in profunzime aceste principii, intreaga lor ratiune de a fi se bazeaza pe ele! Asa cum am mai afirmat, omul nu mai are acces la adevarata cunoastere.Marea Piramida de la Gizeh nu reprezinta altceva decat jumatatea superioara a unui octaedru construit pentru punerea in rezonanta cu reteaua morfogenetica a pamantului si pentru accesul la alte realitati paralele.

O alta curiozitate legata de Marea Piramida este legata de faptul ca pe peretii ei au fost desenate toate aspectele vietii de zi cu zi a egiptenilor, cu exceptia celor care au construit piramida si a motivatiei lor. De vreme ce au explicat pana si felul in care spalau egiptenii, ai fi putut crede ca cei care au construit piramida ar fi trebuit sa descrie si maniera in care au realizat acest lucru si care au fost motivele care au stat la baza acestei constructii. Acest lucru era insa strict secret si nu trebuia impartasit decat celor initiati in scolile misterelor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.