Fapte uimitoare despre sarcina si graviditate

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.31

nivel: Facultate

Copilul incepe sa faca miscari spontane la aproximativ 7 saptamani, dar mama de obicei nu simte copilul miscandu-se pana la aproximativ 16 saptamani. La 11 saptamani copilul inghite lichid amniotic si il paseaza inapoi prin urina. De asemenea poate produce expresii faciale complexe si chiar zambete. La 18 saptamani este activ si energic si face numeroase flexari ale muschilor. Poate da pumni si lo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fapte uimitoare despre sarcina si graviditate

Copilul incepe sa faca miscari spontane la aproximativ 7 saptamani, dar mama de obicei nu simte copilul miscandu-se pana la aproximativ 16 saptamani. La 11 saptamani copilul inghite lichid amniotic si il paseaza inapoi prin urina. De asemenea poate produce expresii faciale complexe si chiar zambete. La 18 saptamani este activ si energic si face numeroase flexari ale muschilor. Poate da pumni si lovituri impresionant de tari. Sursa: PROVITA.

Astazi medicina nucleara contemporana constata urmatoarele:a. la 18 zile se face simtita bataia inimii fatului si se pune in functiune sistemul circulator;b. la 5 saptamani se vad clar: nasul, obrajii si degetele fatului;c. la 6 saptamani, incepe sa functioneze sistemul nervos, se distinge clar scheletul si incepe sa functioneze stomacul, rinichii si ficatul fatului;d. la 7 saptamani (50 de zile) se fac simtite undele encefalice (undele encefalice constituie principalul criteriu pe baza caruia stiinta contemporana stabileste daca o persoana adulta continua sa se afle in viata).

Micutul copil are toate organele interne si externe definitiv conturate. Are ochi, nas, buze, limba;e. la 10 saptamani (70 de zile), copilul nenascut are toate caracteristicile pe care le vedem clar la copil dupa nasterea sa (9 luni);f. la 12 saptamani (92 zile, 3 luni), copilul in pantecele mamei are toate organele sale definitiv conturate, chiar si amprentele degetelor, nu-i lipseste decat respiratia.

La 3 luni fatul are atata viata incat reuseste sa-si intoarca capul, sa-si schimbe expresia fetei si sa se miste, sa stranga pumnul, sa gaseasca gura si sa-si suga degetul 21. Bebelusul nenascut se intinde, da din picioare si face pasi prin uter, nefiind inca simtit de mama in aceasta faza;
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.