Fapte de comert obiective

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.85

nivel: Facultate

In ceea ce priveste finalitatea vanzarii cumpararii comerciale, acestea se concretizeaza in intentia cumparatorului de revanzare a bunului astfel dobandit. Din acest motiv se poate spune ca trasatura caracteristica a vanzarii cumpararii comerciale o constituie intentia de revanzare care insa trebuie sa indeplineasca cumulativ o serie de conditii pentru ca operatiunea sa aiba caracter comercial si [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fapte de comert obiective

In ceea ce priveste finalitatea vanzarii cumpararii comerciale, acestea se concretizeaza in intentia cumparatorului de revanzare a bunului astfel dobandit. Din acest motiv se poate spune ca trasatura caracteristica a vanzarii cumpararii comerciale o constituie intentia de revanzare care insa trebuie sa indeplineasca cumulativ o serie de conditii pentru ca operatiunea sa aiba caracter comercial si anume:

intentia de revanzare trebuie sa existe in chiar momentul incheierii contractului de vanzare cumparare; aceasta intentie de revanzare sa fie facuta cunoscuta de cumparator vanzatorului bunului respectiv. Acest lucru se poate face in mod expres. (exemplu cumpararea bunului respectiv pe numele unui comerciant sau in mod tacit prin achizitionarea unei cantitati mari din acelasi produs).

aceasta sa priveasca in principal bunul cumparat si nu un accesoriu al acestuia (exemplu aceasta conditie nu este indeplinita in cazul in care un agricultor cumpara o cantitate mare de saci pentru asi ambala produsele). obiective b. intreprinderi de productie : Enumerate tot in art 3 Cod comercial, si care insa nu da o definitie clara notiunii de intreprindere. Din acest motiv tot doctrina a incercat sa defineasca notiunea aratand in principiu ca

si prestari servicii intreprinderea este un organism economic si social ce presupune astfel o organizare autonoma a unei activitati cu ajutorul factorilor de productie, organizare realizata de catre un intreprinzator ce-si asuma riscul producerii de bunuri si servicii destinate schimbului cu scopul obtinerii de profit.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.