Familia

1x punct

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Notiunea de familie nu e un concept static. Definitia familiei variaza de la o epoca la alta si dintr-un loc in altul. Familia, definita prin origine, este vazuta ca legatura de sange, locul in care te nasti, matricea primara in care se afla individul, unde se formeaza el si istoricul sau personal. Astfel descrisa, familia este parte a mediului social extins. Oriunde ar existe familia este o parte[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Familia

Notiunea de familie nu e un concept static. Definitia familiei variaza de la o epoca la alta si dintr-un loc in altul. Familia, definita prin origine, este vazuta ca legatura de sange, locul in care te nasti, matricea primara in care se afla individul, unde se formeaza el si istoricul sau personal. Astfel descrisa, familia este parte a mediului social extins. Oriunde ar existe familia este o parte a societatii care include si alte institutii sociale.

Familia este grupul cel mai important dintre toate grupurile sociale deoarece ea influienteaza si modeleaza persoana umana.Unii merg chiar mai departe si sustin ca actiunea ei asupra persoanei e atat de mare, incat ea egaleaza actiunea celorlalte grupuri sociale.Aceasta este cu deosebire cazul cercetarilor care vin dinspre psihanaliza, psihologia sociala si sociologie sustinand ca familia este: adevaratul laborator de formare a persoanei. Cercetarile evidenteaza importanta a doua variabile familiale: coeziunea si adaptibilitatea grupului.

Coeziunea familiala este definita ca legatura emotionala intre membri. Adaptabilitatea grupului este definita prin capacitatea sistemului familial de a-si schimba structurile de putere, rolurile si regulile ca raspuns la un stres situational sau de dezvoltare.In ciuda progresului sau intelectual, omul nu a invatat prea multe in ceea ce priveste convietuirea in armonie cu natura ori cu semenii. El inca nu stie cum sa inlature confuziile din jurul sau, produse de propria sa vanitate si in general cele ce apasa intreaga omenire.

Oamenii ca dovada a evolutiei lor, ar trebui sa devina mai atenti si mai plini de intelegere fata de cei din jur si implicit ar trebui sa-si gaseasca timpul necesar unei autoanalize. Astfel oamenii devin niste automate in lupta pentru existenta, fapt cu puternice implicatii psihologice in viata sociala si indeosebi in viata de cuplu, in familie.

Nu este de mirare ca omul in dorinta lui oarba si pasionata de libertate si satisfactii rebele si violente, sa se revolte deseori cu violenta si sa incerce adesea a-si calma chinul launtric aruncandu-se cu capul aplecat intr-o viata de activitati febrile, de agitatie constanta, de emotii violente si inutile si de aventuri indraznete.
O institutie (casatoria, familia) ce se vrea constructiva are astfel, de suferit caci fiece individ ce adera la aceasta forma de comunicare - familie, aduce cu sine un bogat bagaj de obiceiuri, ritualuri, cutume, transferandu-le partenerului, marcand relatia intre cei doi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.