Factorii care influenteaza derularea operatiunilor de leasing

5x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 9.93

nivel: Facultate

Leasingul este optiunea aleasa pentru un contract, in general pentru avantajele pe care le prezinta atat pentru client cat si pentru furnizor. Aceste avantaje se masoara prin eficienta operatiunii de leasing. Putem spune ca un factor determinant pentru aceasta operatiune il reprezinta, asadar insasi eficienta sa. Aceasta se determina atat pentru client cat si pentru fumizor, implicand, la randul s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Factorii care influenteaza derularea operatiunilor de leasing

Leasingul este optiunea aleasa pentru un contract, in general pentru avantajele pe care le prezinta atat pentru client cat si pentru furnizor. Aceste avantaje se masoara prin eficienta operatiunii de leasing. Putem spune ca un factor determinant pentru aceasta operatiune il reprezinta, asadar insasi eficienta sa. Aceasta se determina atat pentru client cat si pentru fumizor, implicand, la randul sau, o serie de factori.

Astfel, pentru societatea de leasing, eficienta rezulta din incasarea taxelor de leasing, a caror nivel este de regula ridicat: nivelul ridicat este justificat, in mare masura, de riscurile pe care le comporta aceste operatiuni. Totodata, leasingul antreneaza exportul, prin vanzarea de masini si utilaje iar dupa expirarea perioadei de valabilitate a contractului de leasing piesele de schimb necesare si alte servicii, care au o rentabilitate ridicata, in paralel cu operatiunea de leasing.

In cuantificarea cat mai exacta a rentabilitatii exportului prin leasing este necesar sa fie luati in seama o serie de alti factori, cum ar fi perioada de inchiriere, esalonarea ratelor de leasing, calculate pe diferite etape ale acesteia, facilitatile fiscale de care se bucura circulatia internationala a marfurilor prin leasing in comparatie cu cea prin vanzare-cumparare, valorificarea finala a marfii etc.
Pentru beneficiari, determinarea eficientei operatiunii de leasing (absolut necesara in vederea fundamentarii deciziei in politica de investitii, a optiunii catre leasing) se face, de regula, prin comparatie cu alte operatiuni, ca de pilda, cumpararea cash sau pe credit.

In conditiile penuriei de capital, leasingul apare, oricum, ca alternativa cea mai potrivita pentru cumparatorii care nu dispun de capital propriu suficient pentru a realiza investitiile initiale. De asemenea, recurgerea la leasing poate genera o serie de efecte pozitive sub forma unor factori de antrenare, cum ar fi: obtinerea de know-how aferent exploatarii optime a unor masini, instalatii si echipamente moderne, pregatirea personalului si ridicarea nivelului de calificare fara cheltuieli suplimentare, scurtarea perioadei de executie a unor operatiuni si realizarea lor la un nivel calitativ superior, imbunatatirea organizarii proceselor economice si cresterea gradului de integrare a productiei etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.