Factorii care determina particularitatile medicinei de familie

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.57

nivel: Facultate

Asa spre exemplu, pentru a putea compensa o parte din deficientele procesului de specializare si de ultra specializare, mf trebuie sa primeasca orice bolnav, cu orice boala, pe care sa il abordeze integral. Si chiar daca nu rezolva singur problema bolnavului respectiv, mf trebuie sa adopte decizia initiala in orice problema medicala a pacientilor si sa coordoneze serviciile medicale in functie de [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Factorii care determina particularitatile medicinei de familie

Asa spre exemplu, pentru a putea compensa o parte din deficientele procesului de specializare si de ultra specializare, mf trebuie sa primeasca orice bolnav, cu orice boala, pe care sa il abordeze integral. Si chiar daca nu rezolva singur problema bolnavului respectiv, mf trebuie sa adopte decizia initiala in orice problema medicala a pacientilor si sa coordoneze serviciile medicale in functie de nevoile concrete ale bolnavului respectiv.

De remarcat ca aflandu-se la interfata dintre sistemul social si sistemul medical MF este mult mai influentata de factorii socio-economici decat sunt celelalte specialitati medicale. Asa spre exemplu, activitatea mf depinde mult mai mult de situatia socio-economica a pacientului, decat depinde activitatea medicilor din spital. El este confruntat primul cu influentele pe care factorii socio-economici le au asupra starii de sanatate si mai ales cu tendinta de a medicaliza problemele sociale, foarte multi bolnavi cu probleme financiare solicitand internarea in spital chiar si in cazul unor boli osoare, care ar putea fi tratate la domiciliu.

Toti acesti factori organizatorici, economici si sociali vor influenta atat consultatia cat si procesul de diagnostic si tratament din MF. Asa spre exemplu, dotarea tehnica extrem de saraca va determina folosirea cu predominanta a metodelor clinice. Diagnosticul va fi si el un diagnostic predominent clinic, care va necesita confirmarea cu ajutorul specialistilor de profil, iar unele boli nu pot fi tratate ambulator.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.