Factori naturali in turismul balnear

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.93

nivel: Facultate

-Umezeala relativa a aerului- prezinta valori medii anuale intre 74% in centrul Campiei Romane, 80% pe litoral si in muntii cu altitudini mijlocii, pana la 86% pe creste-Nebulozitatea-Durata de stralucire a soarelui- depaseste 2300 ore pe litoral 2200 ore in regiunile de campie.
-Precipitatiile atmosferice- cantitati medii anuale mai mici de 400 mm in Delta si pe litoral, cresc la 500-600 m[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Factori naturali in turismul balnear

-Umezeala relativa a aerului- prezinta valori medii anuale intre 74% in centrul Campiei Romane, 80% pe litoral si in muntii cu altitudini mijlocii, pana la 86% pe creste-Nebulozitatea-Durata de stralucire a soarelui- depaseste 2300 ore pe litoral 2200 ore in regiunile de campie.
-Precipitatiile atmosferice- cantitati medii anuale mai mici de 400 mm in Delta si pe litoral, cresc la 500-600 mm in regiunile de campie si depasesc 1000 mm in munti.-Presiunea atmosferica- depaseste 1010 mb in Campia Romana si 1015 mb in Delta Dunarii si pe litoral.

-Regimul vantului- este determinat de activitatea centrilor barici de actiune si modificat localde formele de relief.
II. Apele minerale:-din cele mai vechi timpuri acestea au fost considerate ca tactori curativi valorosi, epoca moderna sporind necesitatea folosirii lor pe o scara cat mai larga datorita sedentarismului, poluarii si abuzului de medicamente.
Proprietati ale apelor minerale:

-termice- ape hipotermale (20-36*C), mezotermale(36-42*C);
-osmolare- ape hipotone, izotone si hipertone,clasificarea avand ca reper presiunea osmotica a sangelui (300 miliosmoli);
-chimice- ape oligominerale, carbogazoase, alcaline, alcalinoteroase, feruginoase, arsenicale, clorurate-sodice, iodurate, sulfuroase, sulfatate, si radonice. Caracteristica chimica a unei ape minerale este data de procentul in miliechivalenti, permitandu-se astfel o apreciere cantitativa a posibilitatilor de combinare chimica a ionilor din apa minerala.

III. Apele minerale imbuteliate:Tratamentul cu ape minerale in statiunea balneara este limitat de o serie de factori, intre care mentionam capacitatea limitata a statiunii, precum si anumite boli sau faze de boala, ce nu pot fi tratate in statunea respectiva.
Folosirea apelor minerale terapeutice in afara statiunii constituie un adjuvant pretios in terapeutica madicala generala, consumatorul unei ape minerale imbuteliate trebuind insa sa cunoasca unele aspecte legate de conservarea acesteia pentru ca efectul curei sa aiba un randament terapeutic maxim.

IV. Lacurile de interes terapeutic
Numeroase lacuri, prin calitatile chimice ale apie lor, sunt folosite in scopuri terapeutice. Unele dintre ele si-au castigat un adevarat renume. Cura foloseste pe langa apa lacului si namolul terapeutic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.