Facilitati pentru studentii care vor sa-si infiinteze o afacere

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.95

nivel: Facultate

Scutiri de 5 milioane pentru un SRL
Ce inseamna aceasta scutire? Potrivit reprezentantilor Camerei de Comert si Industrie Cluj, pentru infiintarea unui SRL trebuie scoase din buzunar in jur de 7 milioane de lei. In aceasta suma este inclus capitalul social care trebuie subscris (de minim 2 milioane de lei), toate taxele pentru obtinerea autorizatiilor, cele notariale, precum si publicarea i[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Facilitati pentru studentii care vor sa-si infiinteze o afacere

Scutiri de 5 milioane pentru un SRL
Ce inseamna aceasta scutire? Potrivit reprezentantilor Camerei de Comert si Industrie Cluj, pentru infiintarea unui SRL trebuie scoase din buzunar in jur de 7 milioane de lei. In aceasta suma este inclus capitalul social care trebuie subscris (de minim 2 milioane de lei), toate taxele pentru obtinerea autorizatiilor, cele notariale, precum si publicarea in Monitorul Oficial. Daca scadem din cele 7 milioane suma de 2 milioane (capitalul social obligatoriu), rezulta ca studentii vor fi scutiti de plata a 5 milioane de lei. Asta in cazul unui SRL, pentru ca, daca un tinar vrea sa infiinteze o societate pe actiuni, capitalul social minim este in acest caz de 25 de milioane de lei, suma de care nu este scutit.

Incurajarea studentilor, descurajarea afacerilor "la negru"
Guvernul sustine ca aceasta masura este menita sa incurajeze tinerii intreprinzatori. O alta explicatie ar fi faptul ca se incearca, discret, reducerea muncii la negru in rindul studentilor. Multi studenti clujeni, si nu numai, isi completeaza sumele date de parinti cu mici afaceri - de genul vinzarii sau intretinerii de telefoane mobile, calculatoare sau accesorii - asta si pentru ca firmele nu se inghesuie sa angajeze tineri absolventi sau studenti. Legalizind aceste "mici afaceri", statul nu are decit de cistigat, prin impozitele aplicate ulterior. (Alice C. POPA)

Studentii nu vor sa-si legalizeze "micile afaceri"
Studentii nu sint insa prea receptivi la ideea guvernantilor. Voicu P., student in anul V la Politehnica, are o mica afacere cu telefoane mobile noi si second hand, care ii aduce lunar pina la 4-5 milioane de lei. "Am perioade mai bune si altele mai rele. De ce sa-mi infiintez o firma? Nu am timp sa alerg dupa acte, chiar daca nu trebuie sa platesc nimic. Si dupa ce am firma trebuie sa-mi tin contabilitatea, or eu nu am bani sa-mi angajez contabil, sa platesc taxe la stat... Asa e mai bine, ma descurc singur si nu raspund in fata nimanui".
"Nu merita!"

Andreea G., studenta la Arte Plastice, care confectioneaza ocazional martisoare, suveniruri sau diverse podoabe, nu este atrasa de idee: "Ceea ce fac acum e o solutie de moment, imi asigura niste bani. Uite, acum a fost Valentine's Day si am avut mult de lucru, cu felicitari, cadouri, vine apoi 1 Martie... Pina de Pasti insa nu voi mai avea de ce sa lucrez iar peste vara nici atit, pentru ca nu am bani sa-mi inchiriez undeva un stand permanent. Am incercat sa-mi plasez lucrurile si prin magazinele de suveniruri, dar au adaosuri mari si nu-mi convine. Nu merita ca, pentru o afacere ocazionala, sa-mi fac firma. Poate mai tirziu, dupa ce termin facultatea si-mi gasesc un sponsor".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.