Facilitati acordate intreprinderilor mici si mijlocii

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.98

nivel: Facultate

Pe baza cererii de inregistrare se declanseaza procedurile necesare pentru inregistrarea si autorizarea functionarii comerciantului.Certificatul de inregistrare al comerciantului, care va cuprinde si codul unic de inregistrare, va fi eliberat in termen de 20 de zile de la inregistrarea cererii. In anexa la certificatul de inregistrare vor fi cuprinse, dupa caz, avizele, autorizatiile si/sau acordu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Facilitati acordate intreprinderilor mici si mijlocii

Pe baza cererii de inregistrare se declanseaza procedurile necesare pentru inregistrarea si autorizarea functionarii comerciantului.Certificatul de inregistrare al comerciantului, care va cuprinde si codul unic de inregistrare, va fi eliberat in termen de 20 de zile de la inregistrarea cererii. In anexa la certificatul de inregistrare vor fi cuprinse, dupa caz, avizele, autorizatiile si/sau acordurile necesare pentru autorizarea functionarii comerciantului.

In conditiile Legii nr. 133/1999, intreprinderile mici si mijlocii au acces la activele disponibile ale societatilor comerciale si companiilor nationale cu capital majoritar de stat, precum si ale regiilor autonome. De asemenea, institutiile publice, societatile comerciale si companiile nationale cu capital majoritar de stat, precum si regiile autonome au obligatia, potrivit dispozitiilor Legii nr. 415/ 2001 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 297/2000 pentru completarea Legii nr.

133/1999 privind stimularea intreprinzatorilor privati pentru infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, sa organizeze prima procedura de achizitie publica doar pentru intreprinderile mici si mijlocii, dupa cum urmeaza:
o pentru procurari de bunuri, cu exceptia echipamentelor, si servicii, cu exceptia reparatiilor, care nu depasesc 500.000.000 lei;
o pentru procurari de echipamente care nu depasesc 1.000.000.000 lei;
o pentru reparatii care nu depasesc 2.000.000.000 lei;
o pentru constructii care nu depasesc 3.000.000.000 lei.

In conditiile prevazute de art. 17 din Legea 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata, intreprinderile mici si mijlocii beneficiaza de amanarea exigibilitatii TVA pentru livrarile de masini industriale, mijloace de transport destinate realizarii de activitati productive, utilaje tehnologice, instalatii, echipamente, aparate de masura si control, automatizari si produse software, care au fost produse cu cel mult un an inaintea vanzarii si nu au fost niciodata utilizate, iar in conditiile art. 29 punctul D lit. c) din aceeasi lege, intreprinderile mici si mijlocii beneficiaza de suspendarea TVA la organele vamale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.