Fabricarea de brichete de rumegus

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

A doua categorie de comnsumatori carora li se adreseaza proAZduAZsul companiei este formata din consumatori industriali. Sunt vizate acele tipuri de activitati care folosesc drept conbustibil lemnul de foc dar si alte tipuri de combustibil lichizi sau solizi. Performantele proAZduAZsului si raportul calitate pret fac posibila acapararea si acestui segAZment de piata. Asfel prin dispersia in terito[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fabricarea de brichete de rumegus

A doua categorie de comnsumatori carora li se adreseaza proAZduAZsul companiei este formata din consumatori industriali. Sunt vizate acele tipuri de activitati care folosesc drept conbustibil lemnul de foc dar si alte tipuri de combustibil lichizi sau solizi. Performantele proAZduAZsului si raportul calitate pret fac posibila acapararea si acestui segAZment de piata. Asfel prin dispersia in teritoriu a capacitatilor de productie va fi mult mai bine acoperita piata.

3.Pretul Spre deosebire de lemnul de foc brichetele de rumegus au un pret mai mic cu aproximativ 12 % ceea ce asigura un avantaj net suAZpeAZriAZor fata de potentialii concurenti. Principalii consumatori fiind per soanele fizice din mediul rural, care au un venit mediu scazut, diferenta de pret constituie un argument hotarator in favoarea acestui produs fata de potentialii sai concurenti.

Diferenta intre brichetele de rumegus si alti combustibili lichizi sau solizi poate fi privita si din alt punct de vadere si anume pretul plaAZtit de un consumator pentru obtinerea puterii calorice necesare in acAZtivitatile casnice sau industriale. Datorita randamentului superior, un consumator casnic sau industrial va utiliza un volum mai redus din acest combustibil astfel incat din punctul de vedere al acestuia chelAZtuAZiaAZla cu brichetele de rumegus va fi mai mica cu mult mai mult de 12% vis a vis de alti combustibili.

Din punct de vedere al pretului brichetele de rumegus domina net alti combustibili. Pentru distributia acestui produs se poate opta pentru doua variante: un sistem de distributie propriu sau lansarea ofertei catre distribuitorii de combustibili lichizi sau solizi pentru consumatorii casnici si injdustriali. Datorita dispersiei mari in teritoriu a consumatorilor, crearea unui sistem de distributie ar presupune costuri foarte mari, astfel incat obtiunea pentru cea de-a doua varianta este mult mai eficioenta, costurile cu discount-urile acordate distribuitorilor fiind incomparabil mai mici decat cele ale unei distributii proprii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.