Fabrica de incaltaminte "Zorile"SA

3x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 9.60

nivel: Facultate

In anul 1990, odata cu trecerea la economia de piata, destramarea URSS si intreruperea legaturilor economice dintre republici, majorarea nejustificata a preturilor la materia prima, sistema creditara - bancara creata cu rata dobinzii peste masura de inalta au adus intreprindera la situatie critic, in aceasta perioada intreprinderea "Zorile" s-a pomenit in stare de falimentare, are loc scaderea dra[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fabrica de incaltaminte "Zorile"SA

In anul 1990, odata cu trecerea la economia de piata, destramarea URSS si intreruperea legaturilor economice dintre republici, majorarea nejustificata a preturilor la materia prima, sistema creditara - bancara creata cu rata dobinzii peste masura de inalta au adus intreprindera la situatie critic, in aceasta perioada intreprinderea "Zorile" s-a pomenit in stare de falimentare, are loc scaderea drastic a volumului de productie.

In anul 1995 a fost efectuata reorganizarea intreprinderii, tot in aceasta perioada au fost datoriile creditoare a intreprinderii au fost intreprinse o serie de masuri pentru a vinde bunurile material inutile, mijloace fixe, au fost lichidate toate stocurile care generau pierderi. A fost creat serviciul de marketing, ca baza a activitatii comercialea intreprinderii.

Tot in aceasta perioada a fost creata reteaua proprie de comert, care consta dintr- un centru comercial in or.Chisinau, str.Calea Iesilor,8 si 15 magazine specializate in orasele si centrele raionale ale republicii.Forma de contabilitate existenta la entitate este de doua tipuri: automatizata (Universal ACAUNT) si manuala pe conturile 534 si 225. Contabilii introduc numai datele din documentele primare, apoi sistemul automatizat prelucreaza informatia pina la registre pe fiecare cont sintetic si analitic, pe acte de verificare, registre de casa si banca pina la bilantul contabil si anexele lui, cit si la declaratii fiscale.

Contabilul-sef are la dispozitia sa un calculator performant ce ajuta la facilitarea muncii efectuate. Biroul contabil este conectat la reteaua internet. Prin sistemul Banca-Client se transmit primirea extraselor bancare cu semnatura electronica, formata dintr-un cod de cifre cunoscut de contabil.Conditiile de munca ale angajatilor din contabilitate sunt destul de favorabile. Programul de munca este de 5 zile in saptamina, incepind ziua de munca de la orele 09:00 pina la 17:00,a 5-a zi are un program de lucru mai mic de la 09:00 pina la 14:00. Biroul de lucru este bine amenajate si iluminat. Intreprinderea "Zorile"SA dispune de mijloace tehnice adecvate pentru prelucrarea informatiei de evidenta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.