Extinderea Nato

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 7.10

nivel: Facultate

Planul de actiune pentru aderare respecta principiul autodiferentinerii, statele fiind libere sa aleaga acele elemente din Plan care sunt cel mai bine adaptate prioritatilor si specificitatii lor nationale.

Lansat în 1999, la acest Plan au participat noua state: Albania, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia, Slovenia si Fosta Republica Iugoslava a Macedon[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Extinderea Nato

Planul de actiune pentru aderare respecta principiul autodiferentinerii, statele fiind libere sa aleaga acele elemente din Plan care sunt cel mai bine adaptate prioritatilor si specificitatii lor nationale.

Lansat în 1999, la acest Plan au participat noua state: Albania, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia, Slovenia si Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei.
Fiecare membru a elaborat un program national anual de pregatire pentru aderare, vizând probleme politice si economice, militare si de aparare, aspecte legate de resurse, probleme de securitate si juridice. Ele si-au fixat propriile obiective, scopuri si calendare de activitati.
Continutul programelor nationale tine însa cont de obiectivele pe care

Alianta le asteapta a fi atinse de statele candidate, în diferite domenii:a) obiective politice si economice: reglementarea pe cale pasnica a oricarui conflict teritorial extern, a oricarei neîntelegeri de natura etnica, suprematia legii si respectarea drepturilor omului, instaurarea unui control democratic asupra fortelor armate si promovarea stabilitatii si a bunastarii prin libertate economica, justitie sociala si o atitudine responsabila în materie de mediu.

b) obiective de securitate si aparare: capacitatea statelor candidate de a contribui la apararea colectiva si la noile misiuni ale Aliantei. Participarea în cadrul Parteneriatul pentru Pace detine, de asemenea, un rol foarte important.c) resursele vizeaza necesitatea ca orice stat candidat sa aloce suficiente resurse apararii, astfel încât sa faca fata obligatiilor ce vor decurge din angajamentele colective ale Aliantei, în momentul în care va deveni membru.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.