Explicatii privind utilizarea formularului de baza

3x puncte

categorie: Drept

nota: 9.85

nivel: Facultate

Completarea formularului trebuie sa fie precedata de pregatirea procedurilor de infiintare a Comisiei paritare de negociere a contractului colectiv de munca. Este necesar ca Angajatorul sa inteleaga ca membrii acestei Comisii trebuie sa faca parte din randul personalului cu inalta calificare, ce poseda cunostinte tehnice si tehnologice avansate si au o vechime indelungata in Societate. Pentru reus[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Explicatii privind utilizarea formularului de baza

Completarea formularului trebuie sa fie precedata de pregatirea procedurilor de infiintare a Comisiei paritare de negociere a contractului colectiv de munca. Este necesar ca Angajatorul sa inteleaga ca membrii acestei Comisii trebuie sa faca parte din randul personalului cu inalta calificare, ce poseda cunostinte tehnice si tehnologice avansate si au o vechime indelungata in Societate. Pentru reusita demersului este necesar sa se urmareasca transmiterea catre salariati a sentimentului ca negocierea colectiva trebuie sa produca efecte favorabile pentru tot personalul Societatii;

o negociere colectiva sustinuta de personal calificat si bun cunoscator al activitatilor desfasurate de Angajator inlesneste acceptarea si semnarea Contractului in termeni care sa aduca bunastare salariatilor si o perspectiva optimista pentru Societate.
Aceste elemente trebuie sa influenteze favorabil procedura de alegere a reprezentantior salariatilor, in situatia des intalnita in Sectorul privat al inexistentei Organizatiilor sindicale, ca membri titulari si supleanti in Comisia paritara. Angajatorul are dreptul sa nominalizeze cei mai buni specialisti ca membri titulari si supleanti in Comisia paritara, ca proprii sai reprezentanti, pentru negocierea Contractului colectiv de munca la nivel de Societate.

Paralel cu derularea procedurii de alegere a reprezentantilor salariatilor, la activitatea de redactare a proiectului Contractului colectiv de munca la nivel de Societate, Angajatorul trebuie sa asigure Comisiei paritare de negociere toate informatiile necesare de natura tehnica, tehnologica, economico-financiara si de natura salariala. Nu sunt trebuie omise informatiile legate de perspectivele pe care le intrevede Angajatorul pe termen scurt si mediu, cel putin.

Se recomanda ca la redactarea proiectului sa fie implicati si specialistii cu probleme de protectia muncii si de prevenire si stingere a incendiilor. In practica, la redactarea proiectului, participa specialisti ai Societatii, pe diferite niveluri de decizie, astfel incat Contractul colectiv de munca sa fie real si aplicabil, sa poata atinge obiectivele negocierii colective la nivelul Angajatorului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.