Expertiza contabila judiciara

3x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 9.97

nivel: Facultate

Activitatea de control are obiective stabilite sub directa coordonare a entitatii care o gestioneaza, in conformitate cu specificul actului de control si cu particularitatile domeniului controlat. Activitatea de expertiza contabila judiciara are obiective stabilite numai de catre organul de cercetare abilitat, iar obiectivele sunt individualizate in functie de un ansamblu de factori ( natura cauz[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Expertiza contabila judiciara

Activitatea de control are obiective stabilite sub directa coordonare a entitatii care o gestioneaza, in conformitate cu specificul actului de control si cu particularitatile domeniului controlat. Activitatea de expertiza contabila judiciara are obiective stabilite numai de catre organul de cercetare abilitat, iar obiectivele sunt individualizate in functie de un ansamblu de factori ( natura cauzei, tehnica prin care se construieste apararea, modalitatea de interpretare a reglementarilor juridice de catre fiecare parte sau de catre aparatorii angajati, specializarea magistratilor, etc.)

d4) Activitatea de control implica responsabilitate in conformitate cu contractul individual de munca si fisa postului . Activitatea de expertiza contabila judiciara se subordoneaza sub aspectul responsabilitatii atat legilor speciale ( Cod de procedura civila, Cod de procedura penala ) cat si reglementarilor emise de administratie (Ordonanta Guvernului nr. 65/1994 completata si modificata) sau profesie (Regulamentul de Organizare si Functionare al CECCAR, Standardele profesionale, Codul etic opozabil profesiei contabile, etc.).

Din acest punct de vedere activitatea expertului contabil judiciar este mai restrictiva decat activitatea organului de control.
d5) Activitatea de control se efectueaza in prezenta partilor, controlul fiind un atribut al conducerii. Activitatea de expertiza contabila judiciara presupune parcurgerea unor proceduri specifice cum ar fi conditiile si modalitatile de contactare a partilor.
d6) Activitatea de control este reglementata prin acte normative, norme metodologice, instructiuni, indrumatoare si tematici care precizeaza concret modalitatea de exercitare.

Demersul activitatii de expertiza contabila judiciara se raporteaza la stiinta contabilitatii, norme si standarde profesionale.
d7) Activitatea de control reflecta constatari ale specialistului desemnat, prin raportare la documente justificative si reglementari legale; controlorul face incadrari juridice, mentionand in actul de control actul normativ incalcat si persoanele responsabile. Activitatea de expertiza contabila judiciara cerceteaza fenomene si procese economice, exprimand opinia personala a expertului contabil, fara incadrari juridice sau stabilirea de vinovatii.

d8) Activitatea de control este instrument de conducere cu caracter permanent, ce cuprinde ansamblul procedurilor dintr-o entitate patrimoniala; controlul se extinde asupra tuturor activitatilor ce se desfasoara intr-o organizatie. Activitatea de expertiza contabila judiciara are caracter ocazional si se extinde numai asupra aspectelor ce fac obiectul intrebarilor dispuse de organul judiciar competent; chiar si in cazul in care obiectul unui litigiu il constituie un act de control, expertul contabil isi extinde investigatiile numai asupra obiectivelor ce fac obiectul misiunii sale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.