Experimentul de la Geneva

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.70

nivel: Liceu

Cei 9.000 de savanti, printre care si 70 de romani, spera sa demonstreze, printre altele, ce sta la baza Universului, mai concret, din ce este formata toata lumea. In lume, exista la acest moment doua teorii celebre care explica mai mult sau mai putin cele mai mici, inimaginabil de mici, entitati care formeaza fiecare lucru pe care-l vedem in jurul nostru. Majoritatea savantilor sustine teoria Mod[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Experimentul de la Geneva

Cei 9.000 de savanti, printre care si 70 de romani, spera sa demonstreze, printre altele, ce sta la baza Universului, mai concret, din ce este formata toata lumea. In lume, exista la acest moment doua teorii celebre care explica mai mult sau mai putin cele mai mici, inimaginabil de mici, entitati care formeaza fiecare lucru pe care-l vedem in jurul nostru. Majoritatea savantilor sustine teoria Modelului Standard care prevede ca lumea subatomica este formata doar din particule, iar restul comunitatii stiintifice a adoptat teoria corzilor care merge mai departe si sustine ca exista entitati si mai mici decat particulele, numite corzi, care vibreaza.

Practic, cele doua teorii stau in descoperirea bosonului Higss (in cazul Modelului Standard) si a gravitonului (in cazul corzilor). In timp ce despre bosonul Higss se crede ca este cel care da masa celorlalte particule, descoperirea gravitonului ar demonsta existenta gravitatiei la nivel subatomic.Cu alte cuvinte, acesta este Sfantul Graal al fizicii moderne: explicarea tuturor fortelor cunoscute in macro si micro-cosmos. Pana acum, s-au descoperit patru forte de care am auzit cu totii: electromagnetica, nucleara, slaba si gravitationala.

Scopul savantilor este de a arata ca aceste patru forte exista toate atat la nivel lucrurilor mari, cum sunt planetele de exemplu, cat si la nivelul lucrurilor mici, respectiv lumea sub-atomica. Marea problema a savantilor actuali este ca inca nu au descoperit cum si daca forta gravitationala opereaza la nivel subatomic... La nivel de macro-cosmos cel care a aratat existenta fortei gravitationale a fost nimeni altul decat celebrul Albert Einstein, atunci cand acesta a formulat Teoria Relativitatii Generale, teorie care a explicat, de fapt, gravitatia, la sute de ani de cand Isaac Newton a descoperit-o. Newton nu stia insa cum functioneaza.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.